Iš Klaipėdos mero lūpų – priekaištai Jūros šventei

Nors Jūros šventė Klaipėdoje nuvilnijo prieš savaitę, iki šiol dėl jos nerimsta aistros, nes kone kasdien vyksta įvairūs aptarimai, kad kitąmet nepasikartotų klaidos.

„Jūros šventė šiemet  pavyko, tačiau dėl kai kurių renginių, koncepcijos turiu savo nuomone ir manau, kad diskusija yra reikalinga“, - teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jo nuomone, reikėtų galiausiai apsispręsti, ar siekiamybė yra renginių kiekybė ar kokybė. Žinia, šiemet Jūros šventės programoje buvo įrašyti net 128 renginiai.

„Jei kai kurie jų nebūtų įvykę, tikrai niekas nebūtų pasigedę. Kartais keistai atrodo ir tai, jog į Jūros šventės programą stengiamasi įrašyti visus tomis dienomis Klaipėdoje vykstančius renginius, nors jie su pagrindine švente net nėra susiję ir yra mokami. Todėl ir sakau, kad laikas apsispręsti, kas yra mūsų prioritetas – kokybė ar kiekybė“, - teigė uostamiesčio atstovas.

Jis turėjo priekaištų ir vieno pagrindinio Jūros šventės akcento – tradicinės kapitonų ir jūrininkų eisenos organizatoriams.

„Joje žingsniavo garbūs žmonės, tačiau jiems teko žiūrėti į kumelės pasturgalį, nes buvo nuspręsta, kad eisenos priekyje turi būti traukiama karieta. Manau, jog tai nepagarba kapitonams“, - tvirtino V.Grubliauskas.

Jis taip pat suabejojo, ar buvo tinkamas jūrininkų eisenos maršrutas ir ilgokas stabtelėjimas Atgimimo aikštėje.

Šiemet Jūrininkų eisena judėjo Manto, Tiltų gatvėmis ir tada pasuko į daržų gatvė, o iš jos į Kruizinių laivų terminalą.

„Daržų gatvė tikrai nepritaikyta eisenoms, todėl būtų gerai, kad tokios klaidos nesikartotų“, - teigė uostamiesčio vadovas.

Jis taip pat suabejojo sprendimu iškart pakelti ir Biržos, ir Pilies tiltus, kad Danės upėje galėtų vykti laivų paradas.

„Kai krantinėse šitiek žmonių, tikrai yra pavojaus užtaisas, jog kažkas gali įkristi į vandenį, nes srautams nėra kur išsiskirstyti“, - problemą įžvelgė V.Grubliauskas.

Jis svarstė, jog vienu metu gali būti pakeltas tik vienas tiltas. Be to, Biržos ir Pilies tiltus atskirai turėtų kelti dvi brigados, o ne viena, kaip buvo.

„Galime pasidžiaugti, kad žmonės Jūros švente buvo patenkinti. Tačiau reikia stengtis, kad nesklandumų būtų kuo mažiau“, - konstatavo Klaipėdos meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Konstruktyvios mero mintys dziugina.

klaida

klaida portretas
Prieš įkeldami straipsnį, ištaisykite rašybos klaidas. Suprantu, kad visko pasitaiko, bet jau ne pirmą straipsnį skaitau, kuriame tai nosinių nėra, tai raidės praleistos. Vis gi žurnalistai esate.

sigis

sigis portretas
Galejo ir alaus buti mažiau
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių