Klaipėdos mero pavaduotojui V. Čepui - įtarimai supainiojus interesus

Klaipėdos mero pavaduotojui Vytautui Čepui gali tekti aiškintis etikos sargams, kodėl jam patinka sunkioji atletika. Uostamiesčio konservatorių lyderis Arūnas Barbšys vicemerą apskundė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, nes yra įsitikinęs, jog V.Čepas galimai supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Miesto taryba dar gegužės pabaigoje patvirtino sąrašą sporto šakų, kurios ir toliau bus finansuojamos iš biudžeto. Kitos sporto šakos, kurios nepateko į tą sąrašą, bus priverstos nuo kitų metų pereiti į klubinę sistemą, o tai reiškia, jog pinigų gaus tiek, kiek klube sportuos vaikų – už kiekvieną sportininką atitinkamą sumą.

„Akivaizdu, kad tokių sporto šakų atstovams situacija pablogėjo, o toms, kurios liko finansuojamųjų iš miesto biudžeto sąraše – gyvenimas ir toliau bus geras. Tarp tokių išrinktųjų pateko ir sunkioji atletika. Už tokių išskirtinių sporto šakų sąrašą balsavo ir V.Čepas, kuris yra ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas. Manau, kad jis tikrai turėjo nusišalinti nuo balsavimo“, - teigė A.Barbšys.

Paklaustas, kodėl į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisija jis kreipėsi tik dabar, nors V.Čepas dėl sunkiosios atletikos finansavimo iš miesto biudžeto balsavo gegužės pabaigoje, politikas aiškino, kad taip pasielgti paskatino išsamesnė analizė.

„Mums tuomet aiškinta, jog visos sporto šakos buvo vertintos pagal vienodus kriterijus ir tos, kuriuos juos atiteko, pateko į sąrašą, finansuojamą iš mieto biudžeto. Tačiau jau po to teko bendrauti su sporto bendruomene, sulaukiau išaiškinimo, jog sunkioji atletika tikrai neatitinka. Be to, juk Klaipėdoje neseniai vyko net du jaunių sunkiosios atletikos Europos čempionatai ir nė vienas klaipėdietis neiškovojo medalių“, - argumentus dėliojo A.Barbšys.

V.Čepas apie tai, jog yra apskųstas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, sužinojo tik pirmadienį iš žurnalistų.

„Kabinasi prie manęs, tai tegul ir kabinasi. Tokį kreipimąsi vertinu tik kaip politikavimą, o su tokia politika toli neisi. Jei etikos sargai mane ir nuteis, miesto tarybos sprendimas vis tiek liks galioti“, - abejingai reagavo V.Čepas.

Jis teigė, jog tikrai nesupainiojo jokių viešųjų ir privačių interesų, nes balsavo už visą sąrašą sporto šakų, finansuojamų iš miesto biudžeto, o ne tik už sunkiąją atletiką.

„Jei labai norėtume prisikabinti, tai beveik visi miesto tarybos nariai, balsavę už tą sprendimo projektą, galimai supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Juk kurio nors politiko vaikai ar anūkai lanko krepšinį, kiti futbolą, treti – kokią kitą sporto šaką, kurią nuspręsta ir toliau finansuoti iš miesto biudžeto“, - teigė V.Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to tas pats

to tas pats portretas
koks įstatymas pažeistas? Gal galite pacituoti?

Faktuks

Faktuks portretas
tas,kad Le broniaus kiešenėj sėdi ir vytukas,ir vitkiukas,ir muraškike.

to go home

to go home portretas
Jaunatviškas veržlumas labiau tinkamas motociklininkų varžybose ir pan., tačiau politikoje būtent ir reikalinga gyvenimiška patirtis. Priimant išmintingus sprendimus, jaunystės kultas čia nepadės, atvirkščiai, gali atnešti daug bėdos ir nesusipratimų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių