Klaipėdos mero rinkimų kampanija: E. Masiulis iškrenta iš žaidimo?

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis, teisiamasi politinės korupcijos byloje ir vienintelis savarankiškas kandidatas uostamiesčio savivaldybių rinkimuose, Eligijus Masiulis veikiausiai nebedalyvaus tolesnėje Klaipėdos mero rinkimų kampanijoje. Įvertinus jo kandidatavimą remiančių rinkėjų parašus, dalis jų pasirodė netinkami, o likusių parašų nepakanka, kad politikas galėtų tęsti rinkiminę kovą.

Praeitą ketvirtadienį, paskutiniąją nustatyto termino dieną, Klaipėdos apygardos rinkimų komisijai E.Masiulis pateikė rinkėjų parašus, kuriais šie patvirtino pritariantys jo kandidatavimui į Klaipėdos mero postą.

Klaipėdos mieste reikėjo surinkti mažiausiai 870 parašų. E.Masiulis pateikė 911. Vis dėl to, paaiškėjo, jog ne visi jų yra galiojantys.

„Tuose lapuose mes visko randame – ir Klaipėdos rajono, ir kitų Lietuvos miestų savivaldybių gyventojų parašų. Grafoje, kur turi būti įrašytas rinkėjo asmens tapatybės kortelės, paso arba teisę nuolat gyventi LR patvirtinančio dokumento numeris, yra įrašyti asmens kodai, vairuotojo pažymėjimo, pensininko, dar kažkokių neaiškių pažymėjimų numeriai, kurie neatitinka nustatytų reikalavimų“, – vardijo Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Tokių reikalavimų neatitinkančių parašų skaičius, kuriuos pateikė politinės partijos ar visuomeniniai rinkimų komitetai, svyruoja nuo kelių iki keliolikos procentų. Anot A.Gritėno, yra labai sąžiningai ir kruopščiai užpildytų parašų lapų, kur nepasitaikė jokių klaidų, tačiau yra tokių lapų, kur net pusė parašų neatitinka reikalavimų.

Daugiau nei pusantro šimto parašų komisija išbraukė ir E.Masiulio pateiktuose lapuose. Ir tai jam užkerta kelią toliau tęsti rinkiminę kovą.

„Veikiausiai į merus bus vienu kandidatu mažiau. E.Masiulis surinko mažiau parašų, nei numatyta. Tiesa, jis pristatė 911 parašų, tačiau, kai komisija patikrino, nustatė, kad parašų stinga“, – patvirtino A.Gritėnas.

Negalutiniais duomenimis, E.Masiulio parašų lapuose galiojančių parašų yra 755. Pristigo 115. Teoriškai politikas turi teisę skųsti VRK apygardos komisijos sprendimą. Ar jis tai darys, neaišku, nes E.Masiulis į telefono skambučius neatsako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lux

Lux portretas
Nepasiseke gauti nepakaltinamuma.

Jadzė

Jadzė portretas
Na va, koncernas pinigų nepaskolino ir nespėjo Eligijus susirinkti parašų, bjaurūs klaipėdiečiai nepadėjo žmogui

Joo

Joo portretas
Sukčius savo stichijoje. Bandė pralįsti su ne pagal įstatymą surinktais, galimai suklastotais parašais , ir žinoma kalčiausi tie kurie juos tikrino.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių