Klaipėdos merui – netikėtas naftininkų prašymas

Tarptautinės naftos perdirbimo kompanijos „Orlen Lietuva“ atstovai Klaipėdos mero paprašė įteisinti laikiną statinį, kuris turi būti nugriautas.

„Orlen Lietuvos“ užsakymu prieš kelerius metus Jūrininkų prospekte buvo pastatytas laikinas statinys, kad iš uosto būtų galima išvežti negabaritinius krovinius.

Laikinas viadukas pastatytas todėl, kad esamas tiltelis nebūtų atlaikęs negabaritinių krovinių svorio. Tuo viaduku „Orlen Lietuva“ užsakymu krovinys buvo gabentas tik vieną kartą – 2008 metais.

Sutartyje tarp bendrovės ir Klaipėdos savivaldybės numatyta, jog viadukas gali stovėti iki 2014 metų liepos 1-osios, o tada turi būti nugriautas.

Tačiau antradienį pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską viešėję „Orlen Lietuva“ atstovai tikino, jog planuojama per artimiausius penkerius metus negabartinius krovinius atsivežti dar kelis kartus. Todėl esą nelogiška būtų viaduką nugriauti, o po to jį vėl statyti iš naujo. Svečiai pateikė ir skaičių – nugriauti laikiną statinį esą kainuotų apie 500 tūkst. litų.

„Orlen Lietuva“ atstovai V.Grubliausko prašė rasti būdų, kaip būtų galima įteisinti tą laikiną statinį. Tačiau mero toks prašymas nesužavėjo. Tuo labiau, kad tuo laikinu viaduku niekas kitas nesinaudoja, nes prie jo stovi eismą draudžiantys kelio ženklai.

„Įteisinti tokį laikiną statinį būtų nepriimtinas precedentas. Čia tas pats, kas pastatyti užkardą, įrengti laikiną apvažiavimą aplink jį, o paskui tą keliuką įteisinti. Tai kokia tuomet prasmė iš užkardo?“ – nenorą įteisinti itin retai naudojamą laikinų konstrukcijų viaduką vaizdžiai iliustravo V.Grubliauskas.

Jis pasiūlė alternatyvą. Mero nuomone, „Orlen Lietuva“ turėtų investuoti pinigus į esamos infrastruktūros sutvarkymą, kad ji tiktų negabaritinių krovinių pervežimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių