Klaipėdos mieste kauks sirenos

Trečiadienį apie vidurdienį mieste kauks sirenos. Vyks privalomas perspėjimo sistemos patikrinimas. Sirenos veiks 11 minučių. Tuo pačiu metu gyventojai gaus ir pranešimus į savo mobiliojo ryšio telefonus. Pranešimai bus kartojami kas minutę.

Perspėjimo sistemos mieste tikrinamos dukart per metus. Pastarąjį kartą garsinės sirenos buvo įjungtos prieš pusmetį, balandį.

Trečiadienį jos vėl bus įjungtos 11.52 val. Įrenginiai gaus iki 12.03 val.

Tuo pačiu metu gyventojai į savo mobiliojo ryšio telefonus turėtų gauti perspėjimo pranešimus, kurie bus kartojami kas minutę.

Nuo 2012 m. rugpjūčio gyventojai gali būti perspėjami ir informuojami ne tik įjungus sirenas, bet ir panaudojant šiuolaikinę korinio transliavimo (angl. Cell Broadcast) technologiją, siunčiant trumpuosius pranešimus tiesiogiai į gyventojų mobiliuosius telefonus.

Pranešimai gali būti perduodami ne tik Lietuvos gyventojams, bet ir užsienio piliečiams, esantiems Lietuvos teritorijoje. Ši paslauga gyventojams – nemokama.

Perspėjimo sistemų patikrinimo metu gyventojai bus informuojami ir per Lietuvos nacionalinį radiją bei televiziją, taip pat – komercinę radijo stotį "Laluna".

Už visuomenės perspėjimą ir informavimą apie gresiančią ar susidariusią valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, galimus padarinius, jų šalinimo priemones ir apsisaugojimo nuo ekstremaliosios situacijos būdus atsakingas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pagal galiojančius teisės aktus, sirenos turi būti įrengiamos savivaldybių centruose ir gyvenvietėse, kur gyvena daugiau nei 2 tūkst. gyventojų. Klaipėdos apskrityje yra daugiau nei 100 sirenų.

"Yra įvairių sirenų, pavyzdžiui, tokių, kurių skleidžiamas garsas sklinda iki 7 km. Klaipėdoje įrengtos sirenos, kurių garsas girdimas iki pusės kilometro. Jei gyventojai ne patikrinimo metu išgirstų pulsuojantį, tris minutes trunkantį sirenos gausmą, reikėtų įsijungti radiją ar televizorių, kur bus pateikta svarbi informacija", – patikslino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Civilinės saugos skyriaus vedėjas Stanislovas Kučinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nija

Nija portretas
Vau, vau, vau... rusai puola!

Kitaip tariant

Kitaip tariant portretas
"bezdi,ar nebezdi,o šikt vis tiek reiks",taip sako lietuvių folkloras.

klp

klp portretas
Jeigu slėptuvės neįrengtos, tai ko vertas toks sirenų stūgavimas ? Kur žmonėms dėtis realios grėsmės atveju, vienas Dievas težino. Gal jau metas spręsti rimtesnes grėsmių problemas, nei sirenų kaukinimas. Dėl tų sirenų išlaikome visą pastatą tarnybų, kilnojančių popierėlius iš krūvelės į krūvelę :) Visiškas šnipštas iš tų sirenų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių