Klaipėdos miesto biudžetą perpildė skolininkai

Krizės pabaiga ir ekonomikos atsigavimo ženklai jau matyti ir Klaipėdos miesto biudžete.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius į jį surinkta beveik 2 mln. litų daugiau nei planuota. Biudžetas pilnėja todėl, kad skolas ėmė grąžinti praėjusiais metais sunkumų turėjusios įmonės.

Planuota, kad per pirmąjį ketvirtį į miesto biudžetą turi būti surinkta 100 mln. litų, į jį įplaukė 102 mln. litų.

Daugiausia pinigų – 51,317 mln. litų - gauta įvairių mokesčių pavidalais. Vien gyventojų pajamų mokesčių surinkta 30,166 mln. litų – šiek tiek daugiau nei planuota.

„Tai reiškia, jog darbo rinka Klaipėdoje yra gana stabili, tikrai nedidėja nedarbas“, - aiškino savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė.

Ją ypač džiugino puikiai renkama nuoma už valstybinę žemę. Per tris mėnesius tokių mokesčių planuota gauti 325 tūkst. litų, o gauta 953 tūkst. litų.

„Toks viršplanis susidarė, nes aktyviai ėmėmės išieškojimo veiksmų. Savivaldybei skolingoms įmonėms buvo išsiuntinėti pranešimai, kad grąžintų skolas, nes kreipsimės į teismą iš išlaidos bus dar didesnės. Tokia priemonė buvo veiksminga ir mokesčių už valstybinės žemės nuoma surinkome beveik dvigubai daugiau nei planavome“, - teigė A.Špučienė.

Kol kas ne taip sėkmingai sekasi rinkti vietines rinkliavas už komunalinių atliekų tvarkymą, automobilių stovėjimą, prekybą viešose vietose. Atsilikimas nuo plano siekia 304 tūkst. litų.

Komentuodama priežastis, A.Špučienė teigė, jog į vietinių rinkliavų planą buvo įskaičiuoti iš prekeivių surinkti mokesčiai už prekybą prie Lėbartų kapinių. Tačiau nuo metų pradžios tokiai prekybai neišduodami leidimai, tad nesurenkami ir mokesčiai.

„Reikės atidžiau peržiūrėti ir įvertinti, kodėl vietinių rinkliavų nesurenkame tiek, kiek suplanuojame“, - teigė A.Špučienė.

Šiųmetis Klaipėdos miesto biudžetas yra beveik 391 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Karina

Karina portretas
Savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė tegul nepučia miglos. Jokia krizė nesibaigia, darbo nėra, gal ji apsimeta, kad nežino kokia bedarbystė yra Klaipėdoje. Jeigu jai nėra krizės, tai dar nereiškia, kad niekm nėra. Aš galiu pasakyti, kad kuo toliau tuo giliau klimpstama, o čia teigama, kad baigiasi krizė

...

... portretas
butu dar daugiau,jei maziau issidalintumete sau dovanas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių