Klaipėdos miesto biudžete – nemaža skylė

Klaipėdos miesto biudžete trūksta daugiau nei 3 mln. litų, nes jų esą nepervedė Mokesčių inspekcija.

Šiųmečio miesto iždo pirmojo pusmečio rezultatai nėra itin džiuginantys. Į jį per šešis mėnesius buvo surinkta apie 225 mln. litų, o buvo planuota surinkti šiek tiek daugiau nei 228 mln. litų.

Prasčiausiai sekasi gauti gyventojų pajamų mokestį – jo surinkta 3,6 mln. litų mažiau nei planuota. Klaipėdos savivaldybės finansus kuruojančių specialistų nuomone, šioje srityje atsilikimo nuo plano pagrindinė priežastis ta, kad Valstybinė mokesčių inspekcija į miesto biudžetą laiku nepervedė priklausančių gyventojų pajamų mokesčio sumų.

Per  pirmąjį šių metų pusmetį Klaipėdoje taip pat prastai rinktas ir nekilnojamojo turto mokestis. Jo gauta beveik 1,9 mln. litų mažiau nei planuota.

Pagrindinė priežastis ta, jog nuo šių metų pasikeitė nekilnojamojo turto mokestinė vertė, kurią nustato Registrų centras. Ji Klaipėdoje vidutiniškai sumažėjo apie 13 proc., o miesto centre ir senamiestyje – net 20-25 proc. Kadangi sumažėjo turto vertė, todėl verslininkams palengvėjo mokesčių našta, tačiau jų mažiau ir patenka į miesto biudžetą. Be to, Klaipėdos politikai senamiestyje ir miesto centre nustatė ir mažesnius nei anksčiau galiojusius nekilnojamojo turto mokesčio tarifus.

Biudžetą nuo dar didesnės nei 3 mln. litų skylės gelbėjo tai, kad į iždą įplaukė kur kas daugiau dividendų nei planuota. Pirmojo pusmečio dividendų planas buvo 4,8 mln. litų, o faktiškai gauta 6,1 mln. litų.

Daugiausia dividendų – 5,8 mln. litų sumokėjo savivaldybės įmonė „Klaipėdos energija“. Dar 300 tūkst. litų pridėjo „Naujasis turgus“, o „Gatvių apšvietimas“ pervedė 7 tūkst. litų.

Šiemet į Klaipėdos miesto biudžetą iš viso planuojama surinkti 391,5 mln. litų arba beveik 30 mln. litų daugiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sad

sad portretas
vilniaus skola praktiskai 1 mlrd lt aisku jas dengs visa lt

slyksyi pardaveja

slyksyi pardaveja portretas
pakelkite uzpakalus ,manto 31 ikukeyra batu skyrus senas zemaitis ten dirba kiek metu be kasos aparatuir dar plusta kad cia jaunimo parduotuve ,oseniams nera ko valkotis ir surinksite pinigus

turgu zuri del aparatu o cia l

turgu zuri del aparatu o cia l portretas
pakelkite uzpakalus ,manto 31 ikuke yra batu skyrus senas zemaitis ten dirba kiek metu be kasos aparatu ir dar plusta kad cia jaunimo parduotuve ,o seniams nera ko valkotis ir surinksite pinigus srupyte nors tu uzsuk i ta parduotuve batubet pirma pasusk sena bobute aciu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių