Klaipėdos miesto centre – brūzgynai

Klaipėdos centre netrūksta apleistų, netvarkomų teritorijų. Miestiečiams akis bado nenušienauti, krūmynais apaugę, prišiukšlinti plotai. Tokių sklypų savininkams gresia nuobaudos.

Antradienį Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, tikrino teritorijoje, kurią riboja Naujojo Sodo, Liepų, Trilapio, Priestočio, Danės gatvės.

Iš pradžių planuota fiksuoti ne tik netvarkomas teritorijas, bet ir kiemuose trūnijančius nenaudojamus automobilius, neleistinose vietose pakabintus skelbimus. Tačiau tam pusdienio neužteko.

„Teko sugaišti daugiau laiko nei planavome, fiksuojant pažeidimus netvarkomose teritorijose. Kitą kartą reikės siaurinti patikrinimų apimtis arba mažinti teritorijos dydį“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Patikrinimo metu netvarka užfiksuota rekonstruojamam K.Donelaičio gatvės 4 pastatui priklausančioje teritorijoje. K.Vintilaitės teigimu, su įmone, kuriai ši priklauso, jau pernai kalbėta pasirūpintų viso nuomojamo sklypo teritorija. Joje yra du griūvantis pastatai, mėtosi šiukšlės.

Netvarkinga teritorija užfiksuota ir Danės gatvės pabaigoje. Bus nustatinėjama, kam ji priklauso. Liepų gatvėje užfiksuoti 5 netvarkingi sklypai. Tarp jų ir teritorija aplink tris apleistus gyvenamuosius namus, kurie dėl gatvės rekonstrukcijos buvo išpirkti ir palikti tušti.

Nustatinėjama bus ir kam priklauso teritorija aplink Trilapio gatvės 10 namą. Nuobaudos gresia ir vieno sklypo Butkų Juzės gatvėje savininkui.

„Tai nėra sąvartynai – vietos, kur žmonės meta masiškai atliekas. Tačiau nenupjauta žolė, neišgenėti krūmai, mėtosi šiukšlės. Skatiname žmones apsitvarkyti. Tvarka tikrai netrumpą laiką.

Žmonės nepuola ir nemėto šiukšlių kas žingsnį. Nesusitvarkiusiems gresia nuobaudos“, – įspėjo vedėja.

Patikrinimai, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių bus organizuojami kiekvieną savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eina sau

Eina sau portretas
Sovietinis palikimas smegenyse.

Aura

Aura portretas
1. . Čia noriu pacituoti:“Prancūzų rašytojas Ericas Emmanuelis Schmittas rašė, kad norint sužinoti, kokioje valstybėje esate, reikėtų atkreipti dėmesį į šiukšles:“Jei nematai nei šiukšlių, nei šiukšliadėžių, vadinasi, čia gyvena labai turtingi žmonės. Jei matai šiukšliadėžes, bet nematai šiukšlių, vadinasi, čia gyvena turtingi žmonės. Jei matai šiukšles be šiukšliadėžių, vadinasi, čia gyvena skurdžiai. O jei žmonės gyvena šiukšlyne, vadinasi, jie tikri vargetos.“ Pamąstykime, kaip gyvename mes- juk turime ir šiukšlių , ir šiukšliadėžių. O kaip norime gyventi?“

paintonscreen.lt

paintonscreen.lt portretas
Po klausimo: „Kaip išsirinkti projektorių?“ seka: „Kaip išsirinkti projektoriaus ekraną?“. Ieškote didelės raiškos ir aukščiausios kokybės projekcinio ekrano? Nesvarbu, koks projekcijos dydis, lygus ar išgaubtas paviršius, reikalingas 2D ar 3D vaizdas – dažų projekcijoms Paint on screen pagalba rasite atsakymus į visus Jūsų klausimus! Rinkitės geriausią projektoriaus ekraną
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių