Klaipėdos miesto centre – šiukšlynas

Išėjusi į namo, kuriame gyvena kiemą, klaipėdietė Irena kaskart griebiasi už galvos. Prieš metus atsikraustę kaimynai, kuriems butus skyrė savivaldybė, jau spėjo užversti teritoriją šiukšlėmis, sutrešusiomis lentomis ir pūvančiais stogo dangos lakštais. Ne visi socialiai remtini asmenys vertina dykai gautą turtą.

Kieme vyrauja chaosas

Įžengus į miesto centre esančią teritoriją, akį rėžia netvarka.

Daiktai padrikai išmėtyti po didžiulį namo kiemą.

Po medžiu kone metus dūlėja sulūžęs stalas, mėtosi sutrešusios lentos ir šiukšlės.

Šalia naujakurių naudojamų sandėliukų nuo praeito rudens pūva sumesti stogo dangos lakštai.

Nosį riečia apdergto ir nevalyto lauko tualeto kvapas, kuriuo, anot klaipėdietės, naudojasi tik naujakuriai.

Pasak namo gyventojos pensininkės Irenos, nors uostamiesčio centre esančiame name įrengti tik 4 butai, tačiau atsikrausčius naujakuriams vaidų išvengti nepavyko.

"Viename bute gyvenu aš pati, kitame – kaimynai. Gyvenome gražiai, kol į namą atsikraustė du vyriškiai, kuriems savivaldybė skyrė po butą. Nuo tada prasidėjo visos bėdos. Rodos, vyrai augaloti, stiprūs, tačiau tvarkyti jų šiukšlyną priversti pensininkai", – piktinosi moteris.

Anot pašnekovės, patiems teršėjams tai nė motais.

Raginimų susitvarkyti jie negirdi ir pašaipiai atkerta, jog netrukus persikels į tvarkingus, taip pat savivaldybės pasiūlytus būstus.

Įkurdins kitur

Sužinoję, kad pirmajame ir antrajame namo aukštuose įrengtuose butuose apsigyvens socialiai remtini žmonės, namo gyventojai nė kiek nesijaudino, priešingai – tikėjosi, kad darbingo amžiaus vyrai drauge su gyventojais rūpinsis kiemu, nupjaus žolę.

Gaila, kad ne visi žmonės jaučia atsakomybę gyvendami viename gražiausių Lietuvos miestų.

"Patys tvarkome aplinką. Namas netoli miesto centro, tad gėda gyventi apsileidus. Gaila, kad ne visi žmonės jaučia atsakomybę gyvendami viename gražiausių Lietuvos miestų", – apgailestavo pensininkė.

Pasak klaipėdietės, netvarkingi kaimynai neseniai gyrėsi gavę savivaldybės leidimą apsigyventi geresnės būklės socialiniuose būstuose ir netrukus žadėjo persikelti.

"Vyrai pasakojo, jog persikels į naujesnius butus su erdviais balkonais. Gyvena laukimu ir nesuka galvos, kaip tą suvežtą šiukšlyną iškuopti. Bijau, kad jiems išsikrausčius sąvartyną teks kuopti patiems",– nuogąstavo moteris.

Kieno šiukšlės, nežino

Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės teigimu, gyventojų liudijimo, jog kiemą šiukšlėmis užvertė kaimynai, neužtenka.

"Šiukšles palikti galėjo ir patys pasiskundę gyventojai arba jų priimti nuomininkai. Negalime patvirtinti, kad taip pasielgė, būtent socialiniuose būstuose gyvenę asmenys. Ne mes turime aiškintis šią situaciją ", – teigė D.Netikšienė.

Anot valdininkų, problemos nėra, nes minėti žmonės name jau nebegyvena.

"Tuos gyventojus nuspręsta iškeldinti į geresnės būklės butus, kadangi šie pripažinti nesaugiais ir netinkamais gyventi",– pasakojo D.Netikšienė.

Likusiems namo žmonėms teks varstyti namą administruojančios įmonės duris arba savo lėšomis tvarkyti kieme įsivyravusį chaosą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Anot pensininkės gyvenančios gražiausiame Lietuvos mieste,aš manau,kad Klaipėda yra gražiausia Lietvos šiūkšliadėžė.

1

1 portretas
Siaip tai gerai skamba, perkeliami nes namas avarinės būklės, soc remiamiems avarinės, o kaimynams - ne avarinės ? NESUPRANTU , kaip valstybė užaugina parazitinius piliečius , gamtoje yra natūrali atranka, ar nereiktų atsakomybę už jų gyvenimus ir pasekmes palikti jiems patiems.

klp

klp portretas
koks adresas? kodel neraso?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių