Klaipėdos miesto jubiliejui – aibė idėjų

Klaipėda intensyviai rengiasi miesto jubiliejui – 760-iesiems metams skirtos idėjos jau guldomos ant popieriaus. Organizatoriai žada, jog uostamiestyje netrūks originalių sprendimų, dėmesio vertų renginių.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus specialistai šią savaitę dar laukia pasiūlymų, idėjų, kokiais renginiais, akcijomis būtų galima pasižymėti miesto jubiliejų.

„Jubiliejinių renginių programa dar rengiama, ją spalį pristatysime miesto tarybai, todėl turime paskubėti“, - teigė Kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė.

Miesto kultūros, sporto bendruomenė jau buvo ne kartą susirinkusi pasidalinti idėjomis, kaip galima atšvęsti Klaipėdos 760-ąjį jubiliejų, todėl pagrindinės mintys jau iškristalizuotos ir parašytos.

„Miestas ant bangos“ – jubiliejų Klaipėdą pasitiks tokiu šūkiu. Juo siekiama paskatinti klaipėdiečių pasididžiavimą savo miestu, kviesti užsienyje gyvenančius buvusius miestiečius sugrįžti į uostamiestį.

Pagrindinė visų jubiliejinių metų idėja – „Draugai sveikina Klaipėdą“. Todėl įvairūs uostamiesčio klubai, susibūrimai, kolektyvai raginami į Klaipėdą kviesti savo draugus, kurie viešose erdvėse galėtų surengti pasirodymus.

„Žinome, jog choras „Aukuras“ planuoja pasikviesti savo draugus iš Pietų Afrikos, o kolektyvas „Mingė“ ketina pasikviesti dūdmaišių pūtikus iš Škotijos“, - teigė J.Braukylienė.

Jos teigimu, visų atvykstančių draugų apgyvendinimu ir maitinimu pasirūpins savivaldybė.

„Norime, kad šventė vyktų ne tik miesto centre, bet ir miegamuosiuose rajonuose, todėl visi atvykę draugai tikrai turės progą pasirodyti“, - tvirtino Kultūros skyriaus vedėja.

Nors jubiliejus bus švenčiamas visu metus, jo kulminacija įvyks liepos 26 – rugpjūčio 1 dienomis.

Tuo pat metu vyks ir Jūros šventė – bus išsaugotos visos tradicinės jos ceremonijos.

J.Braukylienė taip pat vylėsi, kad jubiliejus bus puiki proga pagražinti miestą – planuojama atgaivinti nors vieną fontaną, pasodinto Klaipėdos herbo formos gėlyną, meniškai apšviesti kokį senamiesčio pastatą ar tiltą.  

2012 metus planuojama paskelbti Klaipėdos herbo ir vėliavos metai. Todėl visi klaipėdiečiai bus raginami įsigyti savo miesto vėliavą, o tą savaitę, kai bus švenčiamas Klaipėdos gimtadienis, jas išsikelti prie namų.

Idėjos Klaipėdos jubiliejui

Tarptautinis istorinių karybos klubų suvažiavimas

Vandens taksi „Luizės kelias“ nuo Biržos tilto iki Tauralaukio

Pilies maketo statyba

Klaipėdos himno rinkimai

Vieša ekspozicija Danės upėje „Kaligrafija ant burių“

Smėlio pilių festivalis Smiltynėje

Tarptautinis šviesos, ugnies fejerverkų ir muzikos festivalis „Klaipėdos fajerija“

760 aitvarų šventė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių