Klaipėdos miesto taryba patvirtino metus rengtą dokumentą

Po ilgų diskusijų politikai pagaliau patvirtino naują miesto tarybos narių darbą reglamentuosiantį dokumentą. Tiesa, pripažįstama, kad jis dar bus tobulinamas.

Anot Reglamento komisijos pirmininkės Vaidos Žvikienės, iki šiol galiojęs Klaipėdos miesto tarybos veiklos reglamentas buvo parengtas prieš 15 metų.

Paaiškėjo, kad kai kurios dokumento vietos buvo tapusios itin klaidžios, tam tikri punktai nebeatitiko dabartinių aktualijų, pokyčių reikėjo ir dėl pakitusių kitų teisės aktų.

Kiek anksčiau nuomonę, susijusią su planuojamu koreguoti dokumentu, galėjo išsakyti įvairios institucijos bei visuomenė. Keli siūlomi įteisinti punktai įžiebė ir karštesnių diskusijų.

Keli politikai it įgelti pašoko išgirdę, kad norėta įtraukti nuostatą, jog tarybos posėdžio metu elgesio taisykles pažeidžiantys politikai ne tik būtų svarstomi Etikos komisijoje, bet ir iš salės išvesdinti apsaugos darbuotojų ar policijos pareigūnų.

Patvirtintame dokumente išvesdinimo iš salės galimybės nebeliko, tačiau pastebima, kad už netinkamą elgesį politikams savo reputaciją teks ginti Etikos komisijoje.

Kiek daugiau diskusijų sulaukė ir klausimas dėl pasisakymų iš klaipėdiečių tribūnos.

Būta siūlymų iš jos neleisti kalbėti politikams, mat baimintasi, jog artinantis rinkimams kai kurie gali pasinaudoti šia teise.

Rengiant minėtą dokumentą taip pat siūlyta penketą minučių trunkančius gyventojų, visuomenininkų ar politikų pasisakymus iš posėdžio pradžios, kaip yra dabar, perkelti į pabaigą.

Tačiau paaiškėjo, kad apie trečdalis posėdžių baigiasi anksčiau nei 17 val. Kol nebus rasta geresnė alternatyva, pasisakymų situacija liks tokia, kaip iki šiol, – gyventojai iš klaipėdiečių tribūnos prabils posėdžio pradžioje nuo 9 val.

V.Žvikienė pripažino, kad patvirtintas reglamentas netolimoje ateityje dar bus taisomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N. Puteikienė nesupratusiam

N. Puteikienė nesupratusiam portretas
Klaipėdos VPK atsakymas į mano užklausimą: "Vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymo 22 straipsnio 6 dalimi yra draudžiama savivaldybės tarybos narį persekioti už balsavimą ar pareikštą nuomonę savivaldybės tarybos ar jos komitetų posėdžiuose. Už asmens įžeidimą ar šmeižtą, už asmens garbę ir orumą žeminančios ir tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimą tarybos narys atsako įstatymų nustatyta tvarka." Kitaip sakant, ačiū Dievui, įstatymus Lietuvoje leidžia dar ne Grubliauskas :). O Jūsų minimi atvejai priskiriami administraciniams teisės pažeidimams, o ne taisyklėms,kurias nustato liberalas meras.

Puteikienei

Puteikienei portretas
Tai neadekvatus, girtas ar psichotropinėmis medžiagomis apsisvaiginęs politikas gali dergtis kiek nori ir niekas neturi teisės jo suvaldyti? Jūs tokią demokratiją matot? Norit kakot ant stalo, prismaigstyt degtukų ir įrodinėt, kad tai ežiukas? KO bijot? Kepurės dega?

N. Puteikienė

N. Puteikienė portretas
Liberalai iš visų jėgų bandė prastumti antikonstitucines, pažeidžiančias Vietos savivaldos įstatymą, mero nustatytas elgesio posėdyje taisykles, kurias pažeidus, tarybos narys būtų išvesdintas policijos. Ačiū Klaipėdos VPK, kuris argumentuotai atsakė, kad "Vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymo 22 straipsnio 6 dalimi yra draudžiama savivaldybės tarybos narį persekioti už balsavimą ar pareikštą nuomonę savivaldybės tarybos ar jos komitetų posėdžiuose." O dabar dar ieško būdų, kaip galima būtų užkišti gerklę miestelėnams, kurie iš "Klaipėdiečių tribūnos" kalba apie tai, kas ne visada patinka valdantiesiems. Šiaip tai labai keista, kad liberalai, užuot gynę pamatines žmogaus teises, stengiasi jas kuo labiau suvaržyti. Tai rodo, kad jie tik diskredituoja liberalizmą, o ne atstovauja jam.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių