Klaipėdos miesto taryboje – migracija

Klaipėdos miesto taryboje prasidėjo politikų migracija. Pirmasis „keliauninkas“ – Mindaugas Žilys, Darbo partiją, po kurios vėliava dalyvavo savivaldos rinkimuose, iškeitęs į liberalcentristų glėbį. Ir nors buvo raštiškai pasižadėjęs, kad išstojęs iš Darbo partijos atsisakys ir tarybos nario mandato, politikas net neketina to daryti.

Nesutarimai tarp M.Žilio ir Darbo partijos Klaipėdos skyriaus vadovų prasidėjo dar praėjusių metų pabaigoje. Tuomet jis įteikė prašymą išstoti iš partijos ir po kurio laiko miesto taryboje prisijungė prie Liberalų ir centro sąjungos frakcijos.

Prieš kelias dienas M.Žilys tapo tikru šios partijos nariu. „Kelis mėnesius pasipraktikavau su jais dirbti. Man patinka komanda, imponuoja jos vedliai, jų patirtis, vizijos, perspektyvos. Tai ir lėmė mano pasirinkimą“, - tvirtino politikas.

Paklaustas, kokios priežastys lėmė, kad teko atsisveikinti Darbo partija, M.Žilys diplomatiškai aiškino, jog nesutapo kai kurios pozicijos.

Tačiau Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Antanas Bosas buvo gerokai atviresnis. Jis viešai yra teigęs, kad M.Žilį išstoti iš partijos privertė jo ambicijos. Politikas esą norėjo dalyvauti ir Seimo rinkimuose, o Darbo partijos pozicija buvo kita – miesto tarybos nariai Seimo rinkimuose nedalyvaus, kad neapgaudinėtų rinkėjų.

„Pagrindinė ašis, dėl kurios išsiskyrė nuomonės, išties ir buvo Seimo rinkimai, o visa kita – lyrika“, - teigė M.Žilys.

Jis, beje, kai buvo įtrauktas į Darbo partijos Klaipėdos skyriaus kandidatų patekti į Klaipėdos miesto tarybos sąrašą pasirašė pasižadėjimą. Vienas jo punktų – išėjus iš Darbo partijos ar pašalinus iš jos, atsisakyti iš Klaipėdos miesto tarybos nario mandato.

„Iš tikrųjų niekas netikėjo, kad pateksiu į tarybą, kad mane rinkėjai reitinguos pakankamai aukštai. Be to, buvau ne tos aplinkos žmogus ir tiesiog buvau priverstas pasirašyti tokį dokumentą. Tai tikrai nebuvo mano noras ir mano iniciatyva, man buvo liepta tai padaryti“, - tvirtino M.Žilys.

Tačiau dokumentas egzistuoja ir M.Žilys nebėra Darbo partijos narys, tad ar jis neketina atsisakyti miesto tarybos nario mandato, kaip žadėjo? „Man tas dokumentas absoliučiai nieko nereiškia, nes ne Darbo partija man suteikė mandatą, o žmonės mane išrinko“, - tvirtino politikas.

Jis rinkimų sąraše buvo penktas, tačiau po reitingavimo pakilo į trečią vietą.

Paklaustas, ar būti liberalcentristu yra geriau, M.Žilys teigė, jog tai parodys tik laikas, tačiau šiuo metu jis jaučiasi komfortabiliau.

Mandatai Klaipėdos miesto taryboje

Liberalų sąjūdis – 7

Liberalų ir centro sąjunga – 6

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 5

Tvarka ir teisingumas – 3

Rusų aljansas – 3

Lietuvos socialdemokratų partija – 3

Lietuvos rusų sąjunga – 2

Darbo partija – 2

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisybe

Teisybe portretas
Jei Zmogus nesilaiko savo zodzio jis yra artimas gyvuliui.- tiesiog tokio mentaliteto....ir nereiketu cia kaltinti jokio boso.Paprastas lietuviskas gyvulelis laukiantis su sauksteliu rankeleje prie jovalo lovio.Rytoj tokie jau stovi su samciais ir kibirais....Gal todel LT ir tampa siukslynu- ideju,sazines,darbu.Juk viskas priklauso nuo ZMOGAUS.Nera zmogaus,nera nieko,,tiesa lieka isvogta,isdalinta,praskolinta,uzstatyta-LIETUVA....mat genetikos nepakeisi.

kol

kol portretas
šiandien viena partija, rytoj- kita. Tokia tokių žmonių prigimtis

miestelėnas

miestelėnas portretas
eilinis nieko vertas politikierius. Tuščia vieta.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių