Klaipėdos miesto ženklą papuošė gandralizdis

Nuo Jakų sankryžos vairuotojus pasitinkantis ženklas, kuris informuoja, kad atvykote į Klaipėdą, visiškai susidėvėjęs. Ant ženklo lizdą susisuko ir gandras. Šį statinį ruošiamasi remontuoti, tačiau atnaujinti reikėtų ir kitus panašius objektus.

Nuo Jakų sankryžos vairuotojus pasitinkantis ženklas, kuris informuoja, kad atvykote į Klaipėdą, visiškai susidėvėjęs. Ant ženklo lizdą susisuko ir gandras. Šį statinį ruošiamasi remontuoti, tačiau atnaujinti reikėtų ir kitus panašius objektus.

Specialistų teigimu, tiksliai pasakyti, kada paskutinį kartą buvo remontuotas Klaipėdos pradžią skelbiantis ženklas, sunku. Veikiausiai daugelis sutiks, kad atvykėlius pasitinkantis statinys atrodo nekaip.

Ženklo konstrukcijos susidėvėjusios, o statinį yra išmarginę grafitininkai. Ženklą papuošė ir gandras, kuris ant jo viršaus susisuko lizdą.

„Važiavome apžiūrėti miesto pradžią žyminčio ženklo. Vaizdas tikrai nekoks. Ženklą remontuoti būtina. Reikia atnaujinti visą konstrukciją, siūles šonuose“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Iš miesto biudžeto šiems darbams prašoma skirti beveik 20 tūkst. eurų. Šiuo klausimu dar turės pasisakyti miesto taryba. L.Dūda tvirtino, kad tai – tik preliminari kaina.

Tiksli kaina paaiškės po viešojo konkurso. Pastarasis bus skelbiamas, kai bus patvirtintos lėšos darbams. Tikimasi, kad ženklą pavyks atnaujinti dar šiemet.

„Darbuotojai preliminariai pasižiūrėjo, kiek gali kainuoti darbai. Jie tikrai brangūs. Tačiau ženklą suremontuoti reikia. Juk taip pasitinkame atvykėlius. Tai pirmas dalykas, kurį jie pamato ir susidaro vaizdą apie miestą“, – tvirtino direktorius.

Šis uostamiesčio pradžią žymintis ženklas yra nukentėjęs ir nuo transporto priemonių. Prieš daugelį metų į jį įvažiavo sunkvežimis, kurį vairavo neblaivus baltarusis.

L.Dūdos teigimu, reikėtų suremontuoti ir kitus miesto pradžią skelbiančius ženklus. Be minėtojo, tokių yra dar du. Vienas įrengtas nuo Kalotės pusės, kitas – Rimkuose.

„Visų jų būklė prasta. Reikėtų atnaujinti. Vieno viena pusė suniokota, antro – kita. Miesto pradžią žymintiems ženklams tikrai reikia remonto“, – pabrėžė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Prunskienės -"Šatrijos" sunaikinto laivyno simbolis, vogtas inkaras, pastatytas šalia, tai puošmena, moralė, nusikaltstamos šutvės inkaras, garbė Klaipėdai,Lietuvai? Gal inkarą įtrauksite į saugomų objektų sąrašą. Yra ir užsieniečių žinančių tikrąją tiesą. Man šis inkaras Lietuvos gėda. Kagebistams-komunistams garbė. Mano tel. 8 662 33770.

ddd

ddd portretas
Gandralizdis-tai labai geras zenklas!Kol Klaipedoj nebus 200000 gyv,sios vietos liesti negalima!

Shtozabried?

Shtozabried? portretas
20 tukst. euru... :D chatos kapitalini remonta su visais pribambasais uz tokius pinigus imanoma padaryt... Ir dar liks sventiniam stalu... Ot kaip melzia mokesciu moketojus :)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių