Klaipėdos moksleiviams – galimybė trumpam tapti studentais

Klaipėdos universitetas (KU) uostamiesčio moksleiviams siūlo trumpam tapti studentais ir iš arčiau susipažinti su akademinio gyvenimo subtilybėmis. Tikimasi, kad toks renginys jaunimui padės išsirinkti tinkamiausias studijas.

Dėstys žvaigždės

Lapkričio 25–29 d. KU kviečia moksleivius iškeisti pamokas į paskaitas. Tai puiki proga mokiniams papildyti savo žinių bagažą, daugiau sužinoti apie dominančius dalykus, pabendrauti su studentais ir pabūti vienu iš jų.

Moksleiviams paskaitas ves žymūs profesoriai, docentai, kiti savo srities profesionalai. Į paskaitas moksleivius priims buvę KU rektoriai prof. habil. dr. Stasys Vaitekūnas ir prof. habil. dr. Vladas Žulkus, Režisūros katedros vedėja doc. dr. Danutė Vaigauskaitė, režisierius doc. Gediminas Šimkus, lėlininkas doc. Linas Zubė, žurnalistas iš JAV Fransas Barnasas,

Elektrotechnikos katedros vedėja prof. dr. Eleonora Guseinovienė, Sporto klubo pirmininkė doc. dr. Genovaitė Avižonienė ir daugelis kitų Klaipėdos universiteto dėstytojų.

Įsikūnyti į studentų kailį jau panoro daugiau nei 300 uostamiesčio moksleivių. Vietų skaičius ribotas, todėl jaunimas turėtų paskubėti užsiregistruoti.

Padės susiorientuoti

KU atstovė žiniasklaidai Edita Valinčienė pasakojo, kad iškeisti pamoką į paskaitą KU moksleivius kviečia pirmą kartą.

"Tai – tam tikra prasme, o gal net ir tiesiogine – atvirų durų dienos pas mus. Projekto idėja priklauso Komunikacijos ir rinkodaros skyriui, kuris daugiau nei metus aktyviai dirba su specializuotais renginiais moksleiviams, rengia komunikacijos kampanijas, užsiima studijų rinkodara ir daro daugelį kitų įdomių bei naudingų veiklų", – kalbėjo atstovė.

Pasak jos, buvo pastebėta tendencija, jog moksleiviams labai sunku apsispręsti, kokią studijų programą rinktis.

"Žinoma, vyksta įvairios studijų mugės, kuriose prisistato aukštosios mokyklos, bet, mūsų nuomone, tai labiau masėms skirti renginiai, kuriuose jaunas žmogus neretai sutrinka ir pasiklysta didžiuliame pasiūlos sraute. Apsilankymas KU paskaitose kartu su jau studijuojančiais padės moksleiviui susiorientuoti", – aiškino E.Valinčienė, pridurdama, kad kartais nutinka taip, jog po vienų ar dvejų studijų metų jaunuolis suvokia, kad tai, ką jis mokosi, yra visai ne tai, ko tikėjosi.

Akcija "Iškeisk pamoką į paskaitą" skirta tam, kad tokių studentų ateityje būtų kuo mažiau.

Pajus universiteto dvasią

Į paskaitas kviečiami visi moksleiviai, kurie jau galvoja apie savo ateitį ir būsimas studijas.

"Tik jie turi suprasti, kad universitetas – ne mokykla. Paskaitos nuo pamokų labai skiriasi. Manome, kad moksleiviai gali šiek tiek nuvargti, nes paskaita trunka dvigubai ilgiau negu pamoka mokykloje – pusantros valandos be pertraukos", – teigė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių