Klaipėdos moksleiviams – Konstitucijos knygelės su Prezidentės autografu

  • Teksto dydis:

Penktadienį, minint Lietuvos Respublikos Konstitucijos dieną, Klaipėdos apygardos prokuratūroje apdovanoti teisinių žinių konkurso „Pažink LR Konstituciją“ nugalėtojai.

Penktadienį, minint Lietuvos Respublikos Konstitucijos dieną, Klaipėdos apygardos prokuratūroje apdovanoti teisinių žinių konkurso „Pažink LR Konstituciją“ nugalėtojai. Konkursą vyresniųjų klasių moksleiviams jau antrus metus iš eilės Konstitucijos dienos proga organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Sveikinimo žodį moksleiviams taręs Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Vytautas Jurkevičius pasidžiaugė, kad jauni žmonės taip gerai išmano pagrindinį mūsų šalies įstatymą, kuris, prokuroro nuomone, turi būti kiekvieno sąmoningo piliečio draugas.

Pirmųjų trijų vietų laimėtojai buvo apdovanoti specialiais organizatorių įsteigtais prizais – Konstitucijos knygelėmis su asmeniniais Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimais bei autografais. Juos moksleiviams  įteikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė, pasidžiaugusi išsiplėtusia šių metų konkurso geografija, apėmusia ne tik Klaipėdą, bet ir aplinkinius rajonus.

Pirmą vietą konkurse užėmė kone 100 proc. tikslumu į gana sudėtingus testo klausimus atsakiusi Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos dvyliktokė Odeta Venckutė. Vos vieno balo skirtumu nuo merginos atsilikęs Klaipėdos licėjaus vienuoliktokas Adomas Danilevičius buvo antras, o jo bendraklasis Simonas Sutkus – trečias. Nugalėtojai taip pat buvo apdovanoti specialiais šio konkurso sumanytojo ir organizatoriaus Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroro Sauliaus Galmino prizais.

Dar aštuoniems geriausiai konkurse pasirodžiusiems mokiniams buvo įteikti  Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Vytauto Jurkevičiaus padėkos raštai bei atminimo dovanėlės. 

Teisinių žinių konkurse „Pažink LR Konstituciją“  spalio 15 d. iš viso dalyvavo 94 moksleiviai iš Palangos Senosios gimnazijos ir Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos, Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos ir Marijono Daujoto pagrindinės mokyklos, Gargždų „Vaivorykštės“, Veiviržėnų Jurgio Šaulio ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijų. Klaipėdai atstovavo Vytauto Didžiojo ir „Žemynos“ gimnazijų auklėtiniai bei Klaipėdos licėjaus moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių