Klaipėdos mokyklos pageidauja greičio slopinimo kalnelių

Saugaus eismo komisija neprieštaravo, kad gatvėse „pridygtų“ greičio slopinimo kalnelių, tačiau juos įrengti prašytojai turės savo lėšomis.

Komisija ketvirtadienį nagrinėjo du prašymus įrengti greičio slopinimo kalnelius. Vieną jų pateikė M.Mažvydo pagrindinė mokykla. Jos atstovai paprašė, kad gatvelėje, kuria į mokyklą atvažiuojama iš Baltijos prospekto, būtų pastatytas ženklas „Vaikai“ ir greičio slopinimo kalneliai. Jų esą labiausiai reikia patiems moksleiviams, kurie į pamokas atvyksta automobiliais.

Nė vienas komisijos narys neprieštaravo, kad kalneliai būtų įrengti, tačiau už juos turės susimokėti pati mokykla.

„Greičio slopinimo kalneliai prie vienos pėsčiųjų perėjos kainuoja apie 10 tūkst. litų, tad negalime jų visur statyti miesto biudžeto lėšomis‘, - aiškino Saugaus eismo komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas.

Tačiau komisija neskubėjo patenkinti M.Gorkio pagrindinės mokyklos prašymo įrengti greičio slopinimo kalnelius prie pėsčiųjų perėjos. Motyvas – ji yra per arti šios gatvės sankirta su I.Kanto gatve ir sankryžoje įrengti greičio slopinimo kalnelių tikrai negalima.

Vis dėlto komisijos nariai sutarė, jog dar apžiūrės vietą, įvertins padėtį ir tada priims galutinį sprendimą.

Saugaus eismo komisija priėmė vieną sprendimą, palankų pėstiesiems. Ji patenkino Klaipėdos universitetinės ligoninės prašymą įrengti pėsčiųjų perėją. Ji bus nupiešta prie autobusų stotelės, kuri yra prie ligoninių miestelio. Perėja atsiras ne Liepojos gatvėje, o gatvelėje, kuria galima privažiuoti prie pagrindinių ligoninės pastatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių