Klaipėdos mokytojai nepasiduoda ir tęsia streiką

Uostamiesčio pedagogai nesudeda ginklų ir aktyviai siekia savo tikslų. Nors mokytojų gretos kiek praretėjo, tačiau streike dalyvaujančių ugdymo įstaigų skaičius išlieka beveik toks pat.

Nuo vasario 22-osios šimtai streikuojančių Klaipėdos pedagogų nepasiduoda. Antradienį prie Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus prasidėjęs piketas tęsėsi ir vakar.

Anot Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojos, Klaipėdos miesto susivienijimo pirmininkės Laimos Juknienės, dauguma pedagogų neketina nusileisti. Streiką jie tęs ir šiandien.

"Vyriausybėje lyg ir pažadėti 2 mln. eurų mūsų netenkina", – patikino L.Juknienė.

Antradienį švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė bei keturių švietimo profesinių sąjungų vadovai kreipėsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, prašydami artimiausiu metu juos priimti. Norima aptarti esamą padėtį.

Susitikimas turėtų įvykti šiandien. Po jo paaiškės, ar streikas bus tęsiamas ir toliau.

Šiuo metu vaikų visą dieną nemoko apie 800, o ne tūkstantį Klaipėdos pedagogų, kaip buvo anksčiau. Streike dalyvauja maždaug 25 ugdymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joooo

joooo portretas
Pritariu...palaikau...tegu baigia valdžia tyčiotis ..nebėr už ką balsuot...

Anonimas

Anonimas portretas
Jei viskas gerai būtų sustyguota, nenustebčiau, jei kada nors nusiristume ir nepanaudoti mokesčiai būtų sugrąžinti mokesčių mokėtojams - Lietuvos piliečiams. Jau taip žymiai geriau būtų, nei lįsti į skolas ir leisti kitiems devynis kailius nulupti nuo Lietuvos žmonių - neva gerai graikiškai pagyventi kelis dešimtmečius, o po to nesvarbu, kad ir tvanas.

nesvarbu

nesvarbu portretas
tai ir pyskit i savo ta airija
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių