Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus konkurse – šeši pretendentai

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktoriaus konkursas tęsiasi jau ketvirtą mėnesį. Po to, kai gegužę komisijai neįtiko pastarieji du pretendentai, paskelbtas naujas, kuriame dalyvauja jau šeši asmenys, siekiantys vadovo posto.

Kai nebaigęs kadencijos iš Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus pareigų pasitraukė Jonas Sakalauskas, dabar vadovaujantis Nacionaliniam operos ir baleto teatrui, Kultūros ministerija paskelbė naują konkursą šioms pareigoms.

Iš pradžių teatro vadovo konkursas, priešingai nei buvo tikėtasi, didelio susidomėjimo nesulaukė.

Kultūros ministerijoje į šį postą tada buvo gauti tik dviejų pretendentų – vilniečio kompozitoriaus Antano Jasenkos ir Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro direktorės Ritos Bieliauskaitės dokumentai. Klaipėdiečiai į šį postą nepretendavo.

Deja, Kultūros ministerijos komisija pirmu bandymu neišrinko tinkamiausio pretendento į direktoriaus vietą, nes nė vienas iš dviejų pretendentų nesurinko būtino minimalaus balo.

Kaip dienraštį informavo Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus atstovė Jana Mikulevič, dokumentų priėmimas naujam konkursui baigėsi birželio 12 d.

Šįkart kandidatuoja šeši asmenys. Tiksli konkurso data dar nenumatyta, bet pats konkursas įvyks iki liepos 26 d.

Pagal rekomendacijas, pageidaujama, kad nuolatinis direktorius būtų paskirtas vėliausiai per metus. Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuotoji darbo sutartis penkeriems metams.

Nuo kovo 1 d. laikinai Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus kėdę perėmė direktoriaus pavaduotoja Jurgita Skiotytė-Norvaišienė, kuri teatrui diriguos, kol bus išrinktas naujas jo vadovas.

Būsimojo teatro direktoriaus laukia nemenki iššūkiai – teatro renovacija, o kartu ir aktyvi kūrybinė teatro veikla "po svetimu stogu".

Tačiau esą kol kas visos premjeros – tiek šokio spektaklio "Graikas Zorba", tiek operetės "Kandidas" yra rodomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,

..., portretas
Gal uždaryti šitą bardaką?

teisingas koment

teisingas koment portretas
kol visokie kaubriai, lenkauskai - teatrams kapec. jie patys nori "šviesti"

R

R portretas
Kodel neuždaro to teatro, jis viskai žlugęs
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių