„Klaipėdos nafta“ jau ieško dujų terminalo projekto patarėjo

Bendrovė „Klaipėdos nafta“, kuriai pavesta įgyvendinti suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą Klaipėdoje, penktadienį paskelbė tarptautinį konkursą terminalo projekto parengimo ir įgyvendinimo patarėjui išrinkti.

Patarėjas ar patarėjų konsorciumas turės išsamiai įvertinti visus verslo, finansų, inžinerijos, teritorijų planavimo, rizikos ir saugos bei poveikio aplinkai veiksnius pagal Energetikos ministerijos tarpžinybinės darbo grupės dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo statybos Lietuvoje parengtose išvadose numatytus parametrus. Jam taip pat reikės parengti terminalo verslo ir finansavimo modelius, verslo planą, aprūpinimo suskystintomis gamtinėmis dujomis strategiją, išsamius projektinius pasiūlymus, rizikos ir saugos bei poveikio aplinkai įvertinimą, o taip pat užtikrinti projekto įgyvendinimą.

„Terminalas yra itin reikšmingas konkurencingos gamtinių dujų rinkos atsiradimui objektas, kuris užtikrins alternatyvų gamtinių dujų tiekimo šaltinį ir padidins Lietuvos energetinį nepriklausomumą, todėl projekto įgyvendinimo komandą turi sudaryti aukščiausios klasės profesionalai, turintys patirties rengiant suskystintų gamtinių dujų terminalų projektus“, - informavo „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Bendrovė planuoja, kad pirkimo procedūros bus užbaigtos per pirmąjį 2011 m. ketvirtį ir siekia, kad suskystintų gamtinių dujų terminalo projektas būtų parengtas ir įgyvendintas iki 2014 m. pabaigos.

„Klaipėdos naftai“ realizuoti projektą buvo pavesta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. liepos 21 d. nutarimu ir 2010 m. rugpjūčio 26 d. visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių