„Klaipėdos nafta“ ketina aktyviai prisidėti kuriant dujų biržą

Penktadienį bendrovės „Klaipėdos nafta“ įvykusio posėdžio metu buvo nuspręsta kreiptis su pasiūlymu į Lietuvos perdavimo sistemos operatorių AB „Litgrid“ leisti įsigyti 33 proc. elektros biržos operatoriaus „BaltPool“ akcijų. Bendrovė „Litgrid“ šiuo metu valdo 100 proc. UAB „BaltPool“ akcijų.

„Klaipėdos nafta“ šiuo metu aktyviai rengia suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą, kurį įgyvendinant sieks maksimaliai išnaudoti šio terminalo teikiamas galimybes, o tam yra būtinas gamtinių dujų rinkos, kurioje bendrovė galėtų realizuoti per terminalą importuotas dujas, egzistavimas.

„Klaipėdos nafta“ būtų tikslinga dalyvauti gamtinių dujų biržos kūrimo Lietuvoje procesuose, nes mūsų vienas iš įgyvendinamų projektų būtent yra susijusių su gamtinių dujų terminalo statybomis, todėl natūralu, jog žvelgiant į perspektyvą turėtume tapti vieni iš dujų rinkos dalyvių“, - sakė „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak R.Masiulio, moderni dujų birža, kurioje būtų prekiaujama iš įvairių šaltinių gautomis dujomis, yra viena iš svarbiausių konkurencingos dujų rinkos sukūrimo prielaidų, todėl buvo nuspręsta aktyviai prisidėti prie dujų biržos kūrimo. Kadangi elektros biržos operatorius „BaltPool“ sėkmingai veikia daugiau kaip metus ir jo planuose 2011 m. dujų biržos, veikiančios tais pačiais kaip elektros birža, principais, įkūrimas, taigi „Klaipėdos naftai“ telieka pasinaudoti šia patirtimi tampant vienu iš bendrovės „BaltPool“ akcininku, investuojant į elektros biržos operatoriaus įstatinį kapitalą.

Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos naftadujų birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Greitai senka valstybei priklausančių akcijų skaičius.Ne taip senai atrodo valstybei priklausė daugiau akcijų.Gal klystu?

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Naudinga konkurencija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių