„Klaipėdos nafta“ randa vis daugiau pajamų rezervų

Šią savaitę, „Klaipėdos nafta“ aukciono metu pardavė daugiau nei 3 000 tonų iš naftos produktais užterštų vandenų surinkto ir išvalyto tamsaus naftos produkto. Tai bendrovei davė daugiau nei 5 mln. Lt papildomų pajamų.

„Bendrovės vadovybė telkdama visas pastangas dirba itin kryptingai siekdama maksimaliai išgauti ekonominę naudą iš visų įmonėje esančių veiklos barų. Anksčiau bendrovėje nebuvo dirbama dėl lijalinių vandenų išvalymo iki tokio lygmens, kad būtų juos galima realizuoti kaip tamsųjį naftos produktą, atitinkantį prekiniam mazutui taikomus kokybinius reikalavimus“, - sakė AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pažymėtina, jog bendrovė priima balastinius ir lijalinius vandenis, užterštus naftos produktais, iš į Klaipėdos uosto bendroves atplaukiančių laivų ir juos nukreipia į turimus valymo įrenginius. Pastaruosius sudaro: pirminiai valymo įrenginiai, nuotekų kaupimo talpyklos, mechaninio valymo bei biologinio valymo įrenginiai. Po visų atliktų valymo stadijų naftos produktai yra atskiriami nuo lijalinių vandenų ir yra grąžinami tolimesniam perdirbimui, kurio metu „Klaipėdos nafta“ pagamina prekinį produktą.

Anot R.Masiulio, svarbu tai, jog sėkmingai bendrovėje veikiantis verslo modelis ir dar vienas naujai išgrynintas galimų pajamų rezervas sudarys sąlygas labiau didinti valstybinės įmonės pelningumo rodiklį. Būtent toks verslo modelis sudaro sąlygas bendrovei didinti pajamas pastaraisiais atvejais, pirma, kai yra priimami išvalymui lijaliniai vandenys ir antra, parduodant jau išvalytus bei perdirbtus naftos produktus.

Bendrovėje esantys valymo įrenginiai atitinka pačius aukščiausius ekologinius standartus ir į jūrą yra išleidžiamame vandenyje pavojingų teršalų kiekis yra 5 kartus mažesnis nei numato standartai.

Per metus „Klaipėdos nafta“ surenka ir išvalo apie 400 tūkst. m³ lijalinių vandenų.

Valstybei priklauso 70,63 proc.  „Klaipėdos naftos“ akcijų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos naftapajamos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių