“Klaipėdos nafta” turės rekuperacijos įrenginį

bendrovė „Klaipėdos nafta“ su Liuksemburgo technologinių įrenginių kompanija „John Zink International“ pasirašė sutartį dėl angliavandenilių garų surinkimo įrenginio gamybos.

“Noriu pabrėžti, jog ši sutartis užtikrina, jog rekuperacinis įrenginys bendrovėje bus pastatytas. Pasirašyta sutartis yra labai svarbi ne tik mūsų bendrovei, bet ir šalia bendrovės gyvenantiems žmonėms, kurie jaučia tam tikrus kvapus sklindančius iš įmonės teritorijos“, - sakė bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak R.Masiulio, bendrovė supranta savo veiklos pobūdį, todėl ypatingą dėmesį skiria aplinkos apsaugai. Vienas tokių projektų, kuris šiuo metu yra įgyvendinamas – angliavandenilių garų iš geležinkelio estakadų utilizavimo projektas, kitaip tariant rekuperacijos įrenginys. Geležinkelio estakados naftos terminaluose yra pagrindinis angliavandenilių išmetimo židinys, todėl bendrovė ryžosi brangioms, bet būtinoms investicijoms siekiant apsaugoti aplinkinius gyventojus nuo nemalonių kvapų.

Sudarytos sutarties vertė 3 mln. litų.

Bendrovė aplinkosaugai per metus, neskaitant naujo projekto, skiria apie 250 tūkst. litų.

Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

 

 

 

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Malonu, kad naujasis įmonės vadovas R.Masiulis nusprendė atlikti tai, ką būtinai reikėjo jau senai padaryti - pastatyti oro valymo įrengimus, kad miestiečių nekamuotų nemalonūs vakuuminio gazolio (iš dalies apdirbta nafta) kvapai.

Jis

Jis portretas
nesupratau- kaip tai turės? Jis jau senai ten pastatytas nuo neatmenamų laikų. Kam dar statyti vieną? Ner kur pinigo kišt matyt. Rekuperacijos įrenginys reikalingas tik lengvom frakcijos susigrąžinti- mazutams tai neaktualu, mazutų smarvę naikinama perleidus per spec įkrovą, dažniausiai aktyvuota anglis- pigiausias variantas. Taip kad kelios sudeginimo žvakės jau senai buvo ir rekuperacija senai buvo pastatyta. smalsu koks dabar įrenginys bus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių