„Klaipėdos naftai“ įteiktas „Transporto sektoriaus lyderės“ apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Kovo 22 d. „Verslo žinių“ organizuojamos konferencijos „Verslo valdymas 2017“ Sektorių lyderių apdovanojimuose naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė KN (bendrovė „Klaipėdos nafta“) apdovanota tapusi Transporto sektoriaus lydere.  

KN savo artimiausius konkurentus balsavimo metu aplenkė keliomis dešimtimis balsų. Šį rezultatą bendrovei leido pasiekti išskirtinės veiklos ir projektai, tokie kaip SGD terminalas. 

Pasak Mariaus Pulkauninko, l.e.p. KN generalinio direktoriaus, lyderio statusas užauginamas tik nuolat siekiant efektyvumo, investuojant į modernizaciją, naujas technologijas, operatyvumą, laiku reaguojant į rinkos dinamiškumą ir nuolat vertinant perspektyvą.

„Kai rinka tokia dinamiška, kokia yra kalbant apie transportą bei naftos ir gamtinių dujų sektorių, sprendimai turi būti ne tik gerai pasverti, tačiau ir operatyvūs. Žinoma, ne visi sprendimai veda prie išskirtinai sėkmingo rezultato dėl itin greit vykstančių pokyčių, o pats sprendimo priėmimo procesas yra sunkus, reikalaujantis didelio pasirengimo ir įvertinimo. Tačiau  KN veikla yra grįsta būtent operatyvia reakcija į pokyčius, kita vertus, mums itin svarbu nusibrėžti tų galimų pokyčių liniją tolimoje perspektyvoje, todėl savo ateitį apibrėžiama 5-erių metų veiklos strategijoje“, - sako M. Pulkauninkas.

Bendrovė vykdo net keletą investicinių projektų: naftos terminalo Klaipėdoje efektyvumo didinimo ir plėtros, SGD paskirstymo stoties statybų siekdama pritraukti papildomų klientų ir krovinių, diversifikuoti teikiamas paslaugas ir pajamų šaltinius.

Praėję metai KN neabejotinai buvo augimo metai: naftos terminaluose Klaipėdoje bei Subačiuje iš viso 2016 m. perkrauta 7,3 mln. tonų naftos produktų arba 13,6 proc. daugiau lyginant su 2015 m., kai perkrauta beveik 6,5 mln. t. SGD terminalo išdujinimas per 2016 m. sudarė 14,6 mln. MWh arba 3,2 karto daugiau, lyginant su 2015 m. atitinkamu periodu kai išdujinta 4,6 mln. MWh. Bendrovė gavo iš viso 103,8 mln. Eur pajamų, 13,9 mln. Eur grynojo pelno.

Apdovanojimas skirtas už 2015 m. rezultatus. Lyderių rinkimai buvo vykdomi 2016 m. gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Galejo dar diplome irasyti ir diziausias smarves skleidimo lyderis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių