Klaipėdos namų valdos rinks didesnius mokesčius

Klaipėdiečiai netrukus namų valdoms turės plačiau atverti pinigines - didės administravimo mokestis.

Šiandien šis klausimas svarstytas Finansų ir ekonomikos komitete.

Jį didinti paprašė namų valdos, nes jos esą nebesurenka pakankamai pinigų darbuotojams sumokėti algas. Administravimo mokesčio bazinis tarifas buvo nustatytas 2007-aiais. Per dvejus metus išaugo pridėtinės vertės mokestis, padidėjo minimali alga, todėl esą turi didėti ir administravimo mokestis.

Šiuo metu jo bazinis tarifas yra 21 centas su PVM už vieną kvadratinį metrą buto ploto. Tačiau kai kurie klaipėdiečiai moka ir daugiau, o kiti - mažiau, nes administravimo mokestis apskaičiuojamas atsižvelgiant ir į daugiabučio namo amžių, ir į pastato naudingą plotą.

Savivaldybės valdininkai pagal namų valdų prašymą parengė miesto tarybos sprendimą dėl naujo administravimo mokesčio bazinio tarifo nustatymo. Siūloma, kad jis būtų nebe 21 ct su PVM, o 21 ct plius PVM.

„Tai tikrai nereiškia, kad paslauga pabrangs 21 procentu, nerašykite šitaip. Mokestis pakils labai nežymiai“, - negąsdinti žmonių ragino Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjas Algis Gaižutis.

Tačiau pritaikius paprastus aritmetinius veiksmus, akivaizdu, kad patvirtinus naują bazinį administravimo mokesčio tarifą, paslauga pabrangs apie 20 proc.

Jei šį mėnesį miesto taryba pritars parengtam sprendimo projektui, sąskaitos su didesniais mokesčiais klaipėdiečius pasieks jau lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių