Klaipėdos naujajame turguje – derliaus šventė

Naujosios turgavietės administracija šeštadienį antrą kartą pakvietė klaipėdiečius į derliaus šventę, kurios metu ne tik linksmino žmones, bet ir juos vaišino.

Spalio pradžia džiugina vaisių ir daržovių derliaus gausa. Todėl dabar pats laikas juos pirkti ir įvairiausiais būdais ruošti žiemai. Turgus – pati geriausia vieta išsirinkti reikiamų gėrybių.

Mintis rengti šventes Naujojo turgaus direktoriui Viačeslavui Karmanovui kilo pernai kovo mėnesį, kai turgavietė šventė 25 metų sukaktį.

„Pirmoji šventė pasisekė ir įkvėpė mus kažką panašaus daryti dažniau. Juk iš senų laikų turgus yra ta vieta, kur vyksta šurmulys, žmonės susitinka, derasi dėl kainos, randa sau geriausią prekę. Keletą pirmųjų švenčių rengė turgaus administracija. Šiemet pajutome, kad ir turgaus prekiautojai nori talkinti rengiant panašius renginius. Tai mums – didžiausias įvertinimas“, – teigė V.Karmanovas.

Šventinis sujudimas džiugina ne tik pirkėjus, laimingi ir pardavėjai, nes jiems labiau sekasi prekyba.

Derliaus šventė klaipėdiečius linksmino trankia muzika. Šeštadienį nuo pat ryto grakščios Palangos pučiamųjų orkestro šokėjos šokdamos viliojo žmones į turgų. Gal todėl tądien pirkėjų čia buvo kur kas daugiau nei įprasta.

Vaikus kalbino ir jiems saldainių negailėjo didžiulis animacinių filmukų personažas Antulis Donaldas.

Turgaus darbuotojos kvietė kiekvieną pasivaišinti „Vilniaus duonos“ batono riekele su trijų skonių obuoliene. Klaipėdiečiai svarstė, kuri obuolių košė skaniausia: su vanile ir cinamonu, su slyvomis bei apelsino žievelėmis. Moterys ragino skanėstą užsigerti čiobrelių arbata. Ir obuolienę ir arbatą išvirė kepyklos „Biskvitas“ darbuotojos.

Šventei buvo išvirta 30 kilogramų obuolienės iš ūkininkų padovanotų obuolių. Ši tradicinė lietuviška uogienė tapo renginio simboliu. Nereta šeimininkė klausinėjo, kaip savo šeimai pagaminti tokį desertą.

„Pietinėje miesto dalyje labai trūksta švenčių, kur kas dažniau kažkas įdomaus vyksta centre. Mūsų šventėmis lieka visi patenkinti: ir pirkėjai, ir pardavėjai. Norime, kad atėjimas į turgų taptų džiaugsmingas, kur galima ne tik pigiau nusipirkti, bet ir pasiderėti, pajuokauti, paragauti, išgirsti viską apie norimą nusipirkti prekę ir net patarimų, kaip skaniau pasigaminti kokį patiekalą. Sieksime išlaikyti tokias turgaus tradicijas“, – žadėjo Naujojo turgaus direktorius.

Derliaus šventę ketinama padaryti viena nenutrūkstamų turgavietės tradicijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirkeja

pirkeja portretas
galit maitinti ir girdyti veltui,vistiek nebebus taip kaip buvo,nebera Lietuvoj zmoniu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių