Klaipėdos „Neptūnas“ „apkumščiavo“ svečius iš Rusijos

Klaipėdoje vykstančiame krepšinio turnyre V.Garasto taurei laimėti pirmąsias varžybas šeštadienio vakarą žaidusi uostamiesčio „Neptūno“ ekipa patyrė pralaimėjimą.

Klaipėdiečiai rezultatu 79:84 nusileido svečiams iš Rusijos – „Nižnij Novgorod“ krepšininkams.

„Neptūno“ žaidėjai pirmajame kėlinyje savo sirgaliams buvo suteikę vilčių, jog varžybos gali baigtis aikštės šeimininkų pergalę. Klaipėdiečiai beveik visą pirmą kėlinį pirmavo penkių taškų skirtumų, tačiau kėlinuko pabaigoje svečiai iš Rusijos skirtumą sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti savo naudai – 18:19.

Antrajame kėlinyje svečiai akivaizdžiai perėmė iniciatyvą ir vis tolo nuo „Neptūno“. Vienu metu komandas skyrė dviženklis skaičius – 28:38. Tačiau „Neptūnas“ sugebėjo sėkmingai sužaisti kelis epizodus ir prisivijo varžovus iki penkių taškų.

Rusijos komanda arčiau priartėti nebeleido ir vėl nutolo nuo varžovų. Antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 32:42 klaipėdiečių nenaudai.

Panašiai įvykiai klostėsi ir po ilgosios pertraukos – trečiajame kėlinyje vis pirmavę rusai išlaikė „padorų“ atstumą. Pasibaigus trečiajam kėliniui švieslentėje švietė skaičiai 52:59, pirmavo „Nižnij Novgorod“ krepšininkai.

Tačiau ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ tarsi pakilo lemiamam mūšiui. Jie per pirmąsias kėlinio minutes varžovus sugebėjo ne tik pasivyti, bet ir persverti rezultatą.

Ketvirtajame kėlinyje sužaidus pustrečios minutės E.Ulanovui pataikė tritaškį ir klaipėdiečiai išsiveržė į priekį minimalia persvara 60:59. Po kelių akimirkų dar vietą tritaškį pridėjo ir M.Runkauskas – „Neptūnas“ priekyje 63:59.

Tokią persvarą klaipėdiečiai išsaugojo beveik pusę kėlinio, tačiau likus žaisti 3 minutes, skirtumas sumažėjo iki minimumo 69:68.

Tuomet įtampa pasiekė apogėjų – nesportine pražanga buvo nubaustas vienas iš „Nižnij Novgorod“ ekipos žaidėjų. Šia klaida sėkmingai pasinaudojo V.Vasylius, pelnęs du baudos taškus ir padidinęs persvarą iki 3 taškų – 71:68.

Tačiau ji greitai liko tik prisiminimu, nes svečiams iš Rusijos pavyko pataikyti tolimą metimą – 71:71, o po kelių akimirkų dar pridėti du taškus ir persverti rezultatą savo naudai 71:73.

Rusai tęsė savo rezultatyvią seriją ir likus žaisti 53 sek. skirtumas siekė jau penkis taškus – 71:76.

Pasibaigus varžybos švieslentėje švietė uostamiesčio ekipai nepalankus rezultatas – 79:84.

Rezultatyviausiai klaipėdiečių gretose žaidė M.Runkauskas, pelnęs 18 taškų.

Sekmadienį „Neptūnas“ susitiks su Kauno „Žalgiriu“. Varžybų „Švyturio“ arenoje pradžia – 19.15 val.

Šeštadienį vienerios varžybos sužaistos ir turnyro B grupėje: susitiko „Budivelnik“ ir „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai. Pastarieji, kurie pernai išsivežė laimėtą V.Garasto taurę, nusileido Ukrainos komandai rezultatu 83:89.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių