Klaipėdos „Neptūnas“ Prienuose nusileido „Rūdupiui“

Pastaruoju metu ligų ir traumų persekiojamam Klaipėdos „Neptūnui“ nepavyko Lietuvos krepšinio lygos išvykos rungtynėse įveikti Prienų „Rūdupio“ krepšininkų.

Be traumuoto Mariaus Runkausko ir sergančio Lauryno Mikalausko rungtyniavę klaipėdiečiai vieniems iš LKL lyderių priešinosi itin atkakliai, tačiau pergalei pritrūko jėgų – neptūniečiai nusileido rezultatu 79:94 (24:25, 16:29, 25:11, 14:29).

Iki pat rungtynių dienos nebuvo aišku, ar „Neptūnui“ galės padėti per treniruotes čiurnos traumas patyrę Evaldas Dainys ir Artūras Bruninsas. Galiausiai šie krepšininkai sukandę dantis ryžosi išbėgti į aikštę.

Nuo pat dvikovos pradžios virė itin atkakli kova – po pirmųjų dešimties minučių aikštės šeimininkai priekyje buvo vos vienu tašku – 25:24.

Iki didžiosios pertraukos „Rūdupis“ sugebėjo šoktelėti į priekį dviženkle taškų persvara – 54:40.

Per atokvėpio minutėles neptūniečiai, išklausę vyriausiojo trenerio Osvaldo Kurausko patarimų, jau žaidė kur kas tiksliau ir kiečiau – sugebėjo ne tik pasivyti varžovus, bet ir persverti rezultatą savo naudai – 65:63.

Vėliau virė nervų karas – nors ir „Rūdupis“ sugebėjo persverti rezultatą savo naudai, tačiau jų persvara buvo labai trapi – vos 2-3 taškai. Iki rungtynių pabaigos likus 3,5 minutes prieniškiai pirmavo 76:74.

„Neptūnui“ rungtynių pabaiga buvo itin sudėtinga, kadangi dėl penkių baudų aikštę turėjo palikti trys aukščiausi komandos nariai: Simas Galdikas, Artūras Valeika ir Raimundas Danys. Tuo prieniškiai pasinaudojo ir išplėšė pergalę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių