Klaipėdos opozicija ragina savivaldybę ištirti galimą mobingą savivaldybėje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto tarybos opozicijoje esančių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijos kreipėsi į merą Arvydą Vaitkų ragindamos imtis skubių veiksmų siekiant ištirti ir sustabdyti galimo mobingo apraiškas savivaldybėje.

Tuo metu pati savivaldybė pranešė, kad mero durys atviros visiems ir darbuotojai gali išsakyti nusiskundimus tiesiogiai.

„Raginame jus nedelsiant inicijuoti nepriklausomą tyrimą siekiant objektyviai išsiaiškinti situaciją. Viešai pasklidusi informacija apie necivilizuotą elgesį darbuotojų atžvilgiu nedaro garbės visai savivaldybei, mažina gyventojų pasitikėjimą savivalda ir apsunkina galimybes į savivaldybę pritraukti kompetentingų specialistų“, – teigiama rašte merui.

Aptarti susidariusią situaciją opozicija kviečia savivaldybės administracijos direktorių, Personalo skyriaus bei profesinės sąjungos vadovus.

Opozicijos nariai teigia, jog iki šiol viešai išsakyta miesto vadovo reakcija į kaltinimus mobingu bei pasisakymai, esą darbuotojai skundžiasi, nes nenori dirbti, menkina savivaldybės tarnautojų pastangas ir nerodo noro pripažinti egzistuojančias problemas.

Pasak opozicijos narių, anoniminiai skundai rodo, kad darbuotojai nesijaučia saugūs pranešti ir aptarti patiriamus sunkumus tiesiogiai su meru ar tiesioginiais vadovais.

Anot jų, nepriklausomas tyrimas leistų objektyviai išsiaiškinti situaciją, ar „vadovai nepiktnaudžiauja savo galiomis formuluodami užduotis ir reikalaudami rezultatų“.

„Kurdami šiuolaikišką, stiprią valstybės tarnybą turime užtikrinti, kad joje neliktų vietos sovietmečiu vyravusiai valdžios vertikalei, reikalavimams paklusti, žeminimui ir bauginimui. Todėl darysime viską, kas mūsų galioje, kad problemos, apie kurias prabyla Savivaldybės darbuotojai, būtų sprendžiamos nedelsiant“, – sako opozicijos lyderis Ugnius Radvila.

Opozicija taip pat ragina merą kurti atvirą dialogą su darbuotojais, skirti daugiau dėmesio vidinei komunikacijai ir sveikam, pozityviam mikroklimatui įstaigoje palaikyti. Politikų teigimu, tik motyvuoti ir vertinami darbuotojai gali geriausiai atlikti savo pareigas, o to iš jų tikisi kasdien savivaldybėje besilankantys klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybė BNS informavo, kad nėra sulaukusi nei vieno darbuotojo nusiskundimo.

„Profesinė sąjunga, kuri yra aktyvi ir pakankamai didelė savivaldybėje, taip pat darbo taryba nėra sulaukusi skundų. Valstybinės darbo inspekcijos atlikto tyrimo išvadų nesame gavę raštu. Tam, kad išsiaiškintumėme, ar buvo nustatyti minimi atvejai, paprašėme, kad išvados būtų atsiųstos“, – informavo savivaldybė.

Klaipėdos savivaldybė pabrėžia, kad imasi ir aktyviai imsis visų priemonių, kad mikroklimatas tarp darbuotojų būtų geras.

„Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus durys atviros visiems, todėl darbuotojai yra raginami savo nuogąstavimus išsakyti gyvai ar tai padaryti per skyrių vedėjus“, – pranešė savivaldybė.

Anoniminių skundų ant savo darbo stalo anksčiau pranešė gavęs konservatorius Audrius Petrošius. Jis pernai taip pat dalyvavo mero rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Audriau, baikit drumsti vandenį! Jei jūsų neišrinko, pergalvokit, ką ne taip darot. Pagarba A.Vaitkui. Sėkmės, mėžiant paliktą mėšlą!

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
idomu kiek uždirba mero samdomi komentatoriai klapčiukai

>Hxhd

>Hxhd portretas
jo, iššluot šiukšles gali tik masinis Lietuvos piliečių balsavimas ir aktyvumas per rinkimus.Jeigu dauguma neis balsuot, tai turėsim tą patį ką per praeitus rinkimus - galimai :) suklastotus rezultatus, juodasias technologijas +,,balsavimus" paštu ir emigrantų balsavimus už tuos kuriuos dar pažysta iš senų laikų
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių