Klaipėdos paplūdimiai atsisveikino su karkvabaliais

Kaip ir buvo žadėta, didžioji dalis paplūdimius užkariavusių karkvabalių jau utilizuojami savartynuose. Blogą kvapą pradėję skleisti vabalai nuo pirmadienio ryto buvo intensyviai renkami.

„Girulių paplūdimys ir Savivaldybei priklausanti teritorija visiškai švari, Smiltynėje vyksta paskutinieji valymo darbai“, –  penktadienį skelbė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, pabrėždamas, jog Melnragės poilsiautojai švariu smėliu galėjo džiaugtis nuo ketvirtadienio.

Pasak jo, paskutinieji karkvabalių konteineriai iš Smiltynės pajudės dar šįvakar.

Porą savaičių gyventojus ir miesto svečius erzinę karkvabaliai jau spėjo tapti karštu diskusijų objektu. Daugelis, prie jūros pailsėti atvykusių žmonių neslėpė pasišlykštėjimo, kiti – stengėsi juos ignoruoti. Dvi merginos, žuvusius vabalus sugebėjo panaudoti netgi kaip meninę priemonę.

Manoma, jog iš visų pliažų į sąvartyną iškeliaus apie 80 tonų karkvabalių ir smėlio mišinio, kuris Savivaldybei atsieis nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Ar prognozės pasitvirtins, L. Dūda spėlioti nelinkęs, tačiau pripažįsta turės viltį, jog antros šių vabalų invazijos sulaukti neteks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip surudijes dviratis

kaip surudijes dviratis portretas
as suprantu kad nera ivykiu, bet tai kam idomu. Po savaites rasysite: jau savaite kaip klaipedieciai atsisveikino su karkvabaliais, po menesio - jau menuo kaip klaipedieciai atsisveikino su karkvabaliais, nu ir po metu galesite svesti metines.

west

west portretas
Šiandien vakare buvau prie jūros Smiltynėje, tai vabalų pilnas pliažas...

nu nu

nu nu  portretas
ir as buvau smiltyneje vakar,tai tikrai pilnas papludimys tu "lavonu"smarve irgi nebloga,iki juros slykstu buvo prieiti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių