Klaipėdos paplūdimiai – be Mėlynosios vėliavos

Uostamiesčio paplūdimiai šiemet bus išbraukti iš geriausių Europos pliažų sąrašo - Klaipėdos savivaldybė atsisakė dalyvauti tarptautinėje Mėlynosios vėliavos programoje.

Kelerius metus uostamiesčio paplūdimiuose plevėsavusi, pliažų kokybę patvirtinanti Mėlynoji vėliava šiemet bus nuleista.

Šiųmečiame miesto biudžete numatyta, kad dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje bus skirta 8 tūkst. 800 litų, nors anksčiau per metus savivaldybė atseikėdavo 35 tūkst. litų.

„Tie beveik 9 tūkst. litų bus skirti sumokėti skolą, nes pernai paskutinįjį ketvirtį nebeturėjome pinigų atsiskaityti su Mėlynosios vėliavos programą koordinuojančią organizacija“, - paaiškino Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Daugiau pinigų susimokėti už tai, kad paplūdimiuose plevėsuotų Mėlynoji vėliava, nėra numatyta. L.Dūda ir neslėpė, kad šiais metais  pliažų kokybę patvirtinančios vėliavos Klaipėdoje nebebus iškeltos.

„Pirmiausia, iš tų vėliavų nėra jokios naudos, o antra - nėra pinigų. Kai lėšų miesto biudžete nestinga, tuomet galime leisti visokias organizacijas. Juk Mėlynosios vėliavos programa ir yra galimybė žaliųjų judėjimui susirinkti pinigų“, - teigė L.Dūda.

Paklaustas, ar jis nesibaimina, kad atsisakius Mėlynosios vėliavos, Klaipėdos paplūdimiai turistų bus vertinami prasčiau, Miesto ūkio departamento direktorius tikino jokios baimės nejaučiąs.

„Nėra prasti tie mūsų paplūdimiai“, - įsitikinęs L.Dūda.

Beje, šiemet miesto paplūdimiams valyti ir juose esančiam inventoriui prižiūrėti numatyta rekordiškai mažai pinigų. Miesto tvarkymo skyrius prašė, kad iš miesto biudžeto būtų skirta 684 tūkst. litų, tačiau numatyta, kad reikės išsiversti vos su 264 tūkst. litų.

„Kažkaip versimės. Gal rečiau valysime. Be to, nebijosime prarasti Mėlynosios vėliavos, mūsų niekas nekontroliuos“, - optimizmo nestokojo L.Dūda.

Pernai Mėlynoji vėliava buvo atimta iš Smiltynės paplūdimio, nes ekspertai konstatavo, kad pliaže yra labai nešvaru, nustatyta ir kitų pažeidimų.

Iki tol uostamiesčio paplūdimiuose plevėsuodavo trys Mėlynosios vėliavos - Smiltynėje, I ir II Melnragėje.

L.Dūda vylėsi, kad 2011 metais miesto biudžete bus daugiau pinigų, todėl vėl bus dalyvaujama Mėlynosios vėliavos programoje.


Šiame straipsnyje: Mėlynoji vėliavaSmiltynė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių