Klaipėdos paplūdimiuose – šiurpūs radiniai

Nutirpus sniegui, uostamiesčio paplūdimiuose visu gražumu atsiskleidė poilsiautojų paliktas „turtas“. Akis bado ir perpildytos šiukšliadėžės.

Poilsiautojų paliktų šiukšlių pilna Pirmosios Melnragės paplūdimyje. Daugiausia mėtosi įvairių alkoholinių gėrimų buteliai, kurie nėra superkami. Daugiausia tarp jų plastikinės taros.

Pliaže mėtosi ir kitokių daiktų – nutrūkusi stora virvė, o atokesnėse vietose, miškelyje padangos.

Paplūdimiu vaikščioję poilsiautojas su mažamečiu vaiku pašiurpo išvydę negyvas antis, kurių krūtinės buvo išlestos kitų paukščių. Vyras tvirtino, jog einant nuo molo iki pagrindinio įėjimo į Pirmosios Melnragės paplūdimį tokių paukščių matęs šešis.

„Tikras šiukšlynas. Reikėtų jau susirūpinti paplūdimiais“, – tvirtino klaipėdietis.

Perpildytos ir šiukšliadėžės, kurios yra prie tako, vedančio į paplūdimį. Čia sulaužytas ir suoliukas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad paplūdimiai dar valomi žiemos ritmu. Šiemet tai buvo daroma rečiau nei kartą per savaitę.

„Finansavimas šiems darbams sumažintas. Norėjome sutaupyti, kad daugiau pinigų būtų paplūdimiams prižiūrėti vasarą. Nutirpo sniegas ir pasirodė šiukšlės“, – komentavo vedėja.

Anot I.Šakalienės, žiemą rangovams būdavo duodami nurodymai atlikti ir neplanuotus paplūdimių valymus. Tai buvo daroma sulaukus skundų iš gyventojų.

Po Kalėdų paplūdimiuose mėtėsi daug šampano butelių.

„Perdavėme ir šį kartą rangovams, kad apžiūrėtų paplūdimius ir susitvarkytų“, – tvirtino vedėja.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai pliažus prieš vasaros sezoną ketina apžiūrėti kovo viduryje. Bus žiūrima ne tik kaip jie išvalyti, bet ir kokia takų bei inventoriaus būklė. Apžiūrėjus bus sprendžiama, ką reikia atnaujinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

plukikas

plukikas portretas
ner kada reikia basseina statyt

kl

kl portretas
cia akivaizdi musu kultura.Kada mes ismoksim mylet gamta ir jos nesiukslint.Ka darom ta ir turim.

Kas

Kas  portretas
rašo tokis pavadinimus neadekvačius yra ligonis.Būtina pasitikrinti galvą.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių