Klaipėdos parama Kudži: popierinės gervės nutūpė ant sakūrų

Keli tūkstančiai popierinių gervių papuošė sakūras Danės pakrantėje. Taip klaipėdiečiai vainikavo solidarumo bei paramos akciją nuo žemės drebėjimų ir cunamio nukentėjusiems japonams.

Penktadienį po pietų Danės krantinėje, prie paminklo Vieningai Lietuvai susirinkę moksleiviai kartu su mokytojais rankose laikė popierines gerveles.

Šiuos paukščius per beveik porą savaičių išlankstė jaunieji klaipėdiečiai, įsijungę į solidarumo akciją Kudži miesto Japonijoje gyventojams paremti. Klaipėda ir Kudži yra miestai partneriai.

Per akciją moksleiviai lankstė tūkstantį gervių, vėrė iš jų girliandas ir puošė klases. Šie lankstiniai penktadienį papuošė ir Danės skvere pasodintas japoniškas vyšnias – sakūras.

Vakare gervės nuo jų bus nuimtos tam, kad nebūtų teršiamas miestas.    

Akcijoje dalyvavo 36 įstaigos. Tarp jų buvo ne tik bendrojo lavinimo mokyklos, bet ir darželiai, profesinės technikos mokyklos, biblioteka.

Kaip sakė Klaipėdos Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos direktorius Vytautas Dumčius, idėja šiai akcija kilo sulaukus vienos moters elektroninio laiško su pasiūlymu išlankstyti gerveles.              

"Mokyklose ne tik siūlėme lankstyti gerveles, bet ir tuo pačiu metu pakalbėti apie tautų bendradarbiavimą, viltį, laimę, tikėjimą ir gamtos stichijas", – pasakojo pedagogas. 

Japonų kultūroje gervė yra vilties, laimės, jaunystės ir tikėjimo simbolis. Jis dažnai sutinkamas ir japonų pasakose.

Akcijos metu mokyklos taip pat aukojo pinigus nukentėjusiai Japonijos tautai paremti. Surinkta apie keli šimtai litų, kurie bus pervesti į specialią sąskaitą Kudži miestui paremti.


Šiame straipsnyje: JaponijaKudži

NAUJAUSI KOMENTARAI

GRAŽU

GRAŽU portretas
GRAŽU :))) Šaunoliai.

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
nepakrtojama ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių