Klaipėdos pareigūnai protestavo basi

Ketvirtadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities policininkai, gaisrininkai, muitininkai, pasieniečiai, kaip ir jų kolegos visoje Lietuvoje, surengė įspėjamąją akciją, prieš teisėsaugos sistemą griaunančius valdžios sprendimus.

Prie Klaipėdos apskrities viršininko administracijos susirinkę pareigūnai trumpam nusiavę batus ir basi stovėjo ant betoninio grindinio. Akcijoje vadovautasi šūkiu - „Basas pareigūnas - nesaugūs žmonės“.

Susitikti su pareigūnais išėjęs Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas taip pat nusiėmė vieną batą, taip parodydamas savo solidarumą. A.Šulcui policininkai įteikė vaisių - bananą, o gaisrininkai perdavė gesintuvą.

Protesto akcijos organizatoriai siekia dar kartą atkreipti dėmesį į teisėsausaugos sistemoje susiklosčiusią padėtį ir parodyti, kokiomis sąlygomis yra priversti dirbti viešąją tvarką užtikrinantys pareigūnai.

Tokia akcija buvo rengiama Vilniuje ir visuose Lietuvos apskričių centruose.

Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinė profesinė sąjunga balandžio 5 d. nuo 12.00 iki 14.00 val., tęsdama akciją „Aš pigus, tu-nesaugus“ rengia eitynes Viniaus Gedimino prospektu bei mitingus prie LR Seimo ir LR Vyriausybės.

Verbų sekmadienį, išeidami į gatves su šeimos nariais ir vaikais, pareigūnai savo vaikų lūpomis kreipsis į valstybės vadovus ir politikus, norėdami kad visi Lietuvos vaikai augtų saugioje visuomenėje ir pagaliau būtų išgirsti ir įgyvendinti pareigūnų pateikti reikalavimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių