Klaipėdos pašte – šventinė apgultis

Prieš didžiąsias metų šventes paštams ir kurjeriams – pats darbymetis. Pasirodo, kad internetas nenukonkuravo "gyvo" sveikinimo – paštininkai užversti kalnais atvirukų bei dovanėlių.

Prieš didžiąsias metų šventes paštams ir kurjeriams – pats darbymetis. Pasirodo, kad internetas nenukonkuravo "gyvo" sveikinimo – paštininkai užversti kalnais atvirukų bei dovanėlių.

Laukia eilėse

Klaipėdiečiai, skubantys susitvarkyti reikalų, lieka nustebinti. Paštų skyriuose gausybė žmonių laukia savo galimybės atsiimti bei išsiųsti kalėdines dovanas bei sveikinimus.

Laiškininke privačioje bendrovėje dirbanti Kristina patvirtino, jog prieš Kalėdas prasideda didysis pikas – krūvas atvirukų ir siuntinukų reikia išnešioti iki švenčių.

"Juk kalėdinio sveikinimo nenuneši po švenčių, todėl skubame", – paaiškino paštininkė.

Moteris daugiausia nešioja privačių bendrovių siuntas, todėl pastebi ir besikeičiančias tendencijas. Nors sveikinimų mažiau, bet jie – originalesni. Bendrovės stengiasi išsiskirti, todėl vis dažniau tenka įteikti rankų darbo atvirukus, neįprastas dovanėles.

"Seniau į skyrius atkeliaudavo "bulviniai" maišai atvirukų, tačiau jų mažėja, nes įmonės vienos kitas sveikina internetu", – pastebėjo moteris.

Atgimsta atvirukai

Lietuvos pašto Vidaus komunikacijos vadovas Tadas Valančius teigė, kad pagyvėjimas paštų skyriuose – akivaizdus. Prieš Kalėdas siuntų siunčiama kone dvigubai daugiau nei įprasta.

"Darbymetis pašte prasideda gruodžio pradžioje ir tęsiasi iki sausio vidurio", – sakė T.Valančius, patvirtinęs, jog itin išauga ne tik atvirukų ir dovanėlių, bet ir siuntų iš užsienio skaičius.

Prieš šventes išpopuliarėja iki 2 kg siuntos. Pastebima tendencija, kad vis dažniau prie sveikinimo žmonės prideda ir nedidelę dovanėlę.

"Daugelis žmonių vis dar siunčia sveikinimus ranka užrašytus ant atvirukų ir atvirlaiškių", – pasakojo T.Valančius.

Anot jo, toks būdas sveikinti artimuosius populiarus tarp vyresnių žmonių, tačiau pastaruoju metu tampa madingas ir tarp jaunimo, kurių draugai ar artimieji – užsienyje.

Prisimena emigrantai

T.Valančius spėja, kad lietuviai vis dažniau dovanas užsisako iš užsienio internetinių parduotuvių. Tai rodo kasmet vis didėjantys tokių siuntų skaičiai. Taip pat emigravę tautiečiai nepamiršta savo artimųjų.

Šventiniu laikotarpiu itin daug siuntų keliauja iš šalių, kur įsikūrusios didžiausios elektroninės parduotuvės bei gyvena daug lietuvių. Tarp šių šalių – Vokietija, JAV, Didžioji Britanija, Airija, Rusija, Kinija ir kitos šalys.

Ne ką mažiau dovanų į užsienį siunčia ir Lietuvos gyventojai. Atvirukai ir siuntinukai keliauja į emigrantų pamėgtas šalis: Airiją, Didžiąją Britaniją, Ispaniją, Norvegiją, Švediją.

Siunčia ir šampano

Vienos iš Klaipėdoje siuntas bei laiškus nešiojančių kurjerių įmonių atstovė Kristina Šarkienė pasakojo, jog jau akivaizdžiai padidėjo laiškų srautai. Pats darbymetis prasideda kelios dienos iki Kalėdų, o laiškų nemažėja ir po švenčių.

"Siunčia ir po Kalėdų, ir net po Naujųjų metų", – atkreipė dėmesį K.Šarkienė, pridūrusi, jog papildomų kurjerių pajėgų išnešioti padidėjusiems siuntų kiekiams neprireikia.

Tradiciškai kasmet prieš Kalėdas daugiausia siunčiami atvirukai, tačiau laiškininkams tenka įteikti ir mažas bei dideles dovanų dėžes, kartais su sveikinimu keliauja šampanas ar net tortas.


Šiame straipsnyje: paštassiuntosapgultisšventės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių