Klaipėdos piliavietei įkvėps gyvybės?

Klaipėdos piliavietėje įrengtai konferencijų salei aštuntą kartą bus bandoma rasti valdytoją. Iki šiol buvę konkursai baigdavosi fiasko. Kol bus surastas erdvės nuomininkas, patalpomis rūpinsis ir, viliamasi, gyvybės joms įkvėps viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

Prieš kurį laiką piliavietėje įrengtai konferencijų salei uostamiesčio savivaldybė ir vėl planuoja ieškoti nuomininkų.

Kol kas maždaug 800 kv. m ploto erdvei šeimininkų rasti vis nepavykdavo. Iki šiol jau buvo paskelbti septyni patalpų nuomos konkursai, kurie visi baigėsi nesėkme.

Anot Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, dar vieną patalpų nuomos konkursą ketinama paskelbti šį mėnesį.

Jau anksčiau svarstyta, jog būsimus nuomininkus nuo minčių dalyvauti konkurse ir pradėti veiklą neseniai įrengtose erdvėse atbaido nustatyta nuomos kaina. Tikėtina, kad šįkart verslininkus bus bandoma privilioti ją sumažinus.

"Pažiūrėsime, kiek dabar galima mažinti kainą ir galbūt bandysime ją šiek tiek koreguoti", – paaiškino E.Simokaitis.

Kitų nuomos sąlygų, anot Turto skyriaus vedėjo, švelninti neketinama, mat iki šiol konkurso sąlygos buvo sušvelnintos iki leidžiamos ribos.

O kol bus ieškoma nuomininko, laikinai konferencijų sale rūpinsis viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

"Kol nuomininko neatsirado ir, kad salė nestovėtų tuščia bei būtų šildoma, agentūra mums leido laikinai suteikti panaudai "Klaipėdos šventėms". Galbūt įstaiga čia ir kokius renginius bandys daryti", – paaiškino E.Simokaitis.

Viliamasi, kad miesto širdyje esančiai konferencijų salei šeimininką pavyks rasti dar šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip viskas mūsų mieste. Už tai jis tuštėja

kaip viskas mūsų mieste. Už tai jis tuštėja portretas
Pilies erdvės – dar viena išpuošta vieta Klaipėdoje ir "įsisavintos" lėšos. O praktinės naudos jokios.

N. Puteikienė

N. Puteikienė portretas
Klaipėdos menininkai labiausiai skundžiasi patalpų stioka, o ši didelė salė stovi tuščia. Na, jeigu nėra konferencijų, o yra stogo nerandančių teatro, šokio ar kitokių trupių - tai atiduokim jiems panaudai - tegu kuria, o ne bėga iš šito miesto.

anonimas

anonimas portretas
Memelburgo piliaviete..zurnalai kaip visada lopai..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių