Klaipėdos pilies džiazo festivalyje improvizavo ir policija

Gerą muziką geriems žmonėms jau devynioliktus metus dovanojantis Klaipėdos pilies džiazo festivalis šeštadienį publiką lepino išskirtine programa.

Regis, susirinkusiesiems Kruizinių laivų terminale pavydėjo ir iš uosto išplaukiantys krovinių ir keleiviniai laivai, renginio dalyvius sveikinę ilgesingomis sirenomis.

Antrosios džiazo festivalio dienos įžanga tapo nuotaikingas „Ciarla Quartet“ iš Italijos pasirodymas. Vėliau iš jų estafetę perėmęs Estijos policijos ir pasienio tarnybos pareigūnų orkestras privertė iš vietų pakilti visus sėdėjusiuosius.

Kruizinių laivų terminale pasigirdusios uostamiesčio policijos ekipažų sirenos ir ėmę žybsėti švyturėliai šįsyk tapo ne įspėjimo, o muzikinės improvizacijos ženklais. Būtent tokiu būdu „džiazuodami“ klaipėdiečiai policininkai pritarė svečių iš Estijos muzikos instrumentams.

„Bijau, kad tai nepakartojama“, – į publikos lūkesčius reagavo Klaipėdos meras ir džiazo festivalio globėjas Vytautas Grubliauskas, šia proga į rankas paėmęs ne tik trimitą, bet ir uždainavęs.

Atlikėjas iš Slovėnijos Uros Perichas džiazo festivalio publiką papirko ne tik muzikavimu, bet ir betarpišku bendravimu – pirmąkart Klaipėdoje besilankantis džiazmenas džiaugėsi puikiu oru, žarstė komplimentus žavioms merginoms ir prisipažino netgi mielai suvalgęs cepelinų.

Su nekantrumu lauktas pasaulinės bliuzo legendos Ray Charleso dukters Sheilos Ray Charles pasirodymas neapvylė publikos lūkesčių – charizmatiška, išskirtinio vokalo atlikėja bemat užbūrė džiazo gerbėjus. Viešnia iš JAV savo pasirodymu melomanus džiugins ir sekmadienį, kai festivalis savo pozicijas užleis apie pusantro tūkstančio „Jaunosios džiazo bangos“ atlikėjų.

Antrosios festivalio dienos programą vainikavo ištikimiems renginio gerbėjams jau gerai pažįstamo Igorio Butmano ir grupės pasirodymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atejistas

atejistas portretas
Renginys tikrai buvo puikus....bet kai miesto meras pradejo kalba apie remejus....tai pradedi galvoti kad svente kuria tik daznai mineti VADOVAI...VADOVAI...VADOVAI.....BET CIA DIDELE KLAIDA.... manau taip jau niku girdeti apie tuos vadovus PATYS suprantate kokio mentiliteto yra musu valstybe kuriai palieka musu LIETUVOS TURTAS ZMONES.......

k

k portretas
Rėmėjai tai mes, tauta, mokesčius mokam mes!!!!!!!!! Pritruko Liberalams pinigeliu, tai ir pakėlė šaltam vandeniu kainos! Ačiu Liberalams.

zapatdlou

zapatdlou portretas
Nu ir sustorėjo tas diedas...
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių