Klaipėdos pliažams – reklamos banga

Atnaujinant uostamiesčio paplūdimių inventorių ant persirengimo kabinų žadama leisti įkurdinti reklamas. Specialistų teigimu, toks sprendimas padėtų sutaupyti biudžeto lėšų. Vis dėlto kai kurie uostamiesčio politikai persirengimo kabinas mieliau "padabintų" pagalbos numeriais.

Reikia naujo inventoriaus

Klaipėdoje jau ruošiamasi vasarai. Kaip ir kasmet, suskubta rūpintis miestui priklausančiais paplūdimiais.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė atkreipė dėmesį, kad uostamiesčio pliažuose vasaros sezono metu pastatomos persirengimo kabinos ir suoliukai yra nutriušę, jų remonto išlaidos kasmet didėja, o dalis inventoriaus nurašyta dėl nusidėvėjimo.

Norint užtikrinti paplūdimių infrastruktūros estetinį vaizdą, rekomenduojama nupirkti naują inventorių.

Suskaičiuota, kad miestui reikia įsigyti 60 persirengimo kabinų ir suoliukų. Vieno tokio rinkinio kaina siekia apie 800 eurų. Toks pirkinys miesto kišenę paplonintų maždaug 48 tūkst. eurų.

Žada sutaupyti

Uostamiesčio savivaldybės administracija sugalvojo, kaip sutaupyti reikiamus beveik 50 tūkst. eurų.

Inventoriaus tiekėjui, kuris laimėtų savivaldybės paskelbtą konkursą, planuojama siūlyti pagaminti persirengimo kabinas bei suoliukas, suteikiant jam teisę ant persirengimo kabinų 3 šoninių plokštumų įrengti ir eksploatuoti reklaminius plotus ir taip užsidirbti.

Skaičiuojama, kad įrengus persirengimo kabinas reklaminio ploto atsirastų nuo 180 iki 200 kv. metrų. Rinkliavos dydis už 200 kv. metrų reklamos plotą per sezoną siektų apie 8,7 tūkst. eurų.

Kurį laiką miestas taip įsigyja viešojo transporto laukimo paviljonus. Miestui pastarieji nekainuoja, mat juos tiekianti bendrovė gauna pajamų iš parduodamo reklaminio ploto.

Pritarė ne visi

Nors vakar posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai palaimino tokius planus, tačiau būta ir besipriešinusiųjų.

Komiteto narys Arūnas Barbšys pastebėjo, kad persirengimo kabinos turėtų būti pažymėtos jų numeriais. Anot jo, ant "būdelių" reikėtų nurodyti gelbėtojų kontaktus.

Politiko teigimu, taip gyventojams, kurie gelbėtojams praneša apie skęstančiuosius, būtų paprasčiau apibūdinti nelaimės vietą. Esą tokiu atveju ir gelbėtojai operatyviau pasiektų nelaimėlį.

Kai kurie komiteto nariai pastebėjo, kad tokią informaciją gelbėtojai galės skelbti jau pastačius kabinas ant vienos likusios plokštumos, kur reklamos nebus kabinamos. Į A.Barbšio siūlymą atsižvelgta nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reklama ant kabinų

Reklama ant kabinų portretas
Eik pilieti, nebūk paiderastas ir balsuok už liberastus.

aš tai siūlyčiau

aš tai siūlyčiau portretas
kaip Druskininkų prabangaus viešbučio sieną "nuogomis moterytėmis", tuomet jau galėsit ir paplūdimio ar kabinų mokestį įsteigt. Visiems tik į naudą, gal biudžetas papilnės, gal gelbėjimo priemonių daugiau įpirks, o gal didesnis paplūdimio ruožas bus prižiūrimas ir netgi gelbėtojų algos padvigubės.

+an+

+an+ portretas
Reikėtų prie to paties konkurso ir viešuosius tualetus bei dušus jūros vandeniui nusiplauti prilipinti. Manau tikrai atsiras norinčių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių