Klaipėdos poilsio parko plėtra sustojo

Klaipėdos poilsio parke šurmulys netyla visą dieną – klaipėdiečiai džiaugiasi moderniai įrengtomis vaikų žaidimų, riedutininkų, riedlentininkų aikštelėmis, dviračių takais. Tačiau miestiečiai nesulaukia, kada bus sutvarkyta ir likusi parko dalis, kurioje žadėta įrengti dar daugiau laisvalaikio aikštelių.

Klaipėdos poilsio parke šurmulys netyla visą dieną – klaipėdiečiai džiaugiasi moderniai įrengtomis vaikų žaidimų, riedutininkų, riedlentininkų aikštelėmis, dviračių takais. Tačiau miestiečiai nesulaukia, kada bus sutvarkyta ir likusi parko dalis, kurioje žadėta įrengti dar daugiau laisvalaikio aikštelių.

Klaipėdos poilsio parke, kuris daugelį metų buvo gana apleistas, atgaivintas nuo 2011-ųjų.

Klaipėdos savivaldybės administracijai įvykdžius pirmąjį Poilsio parko rekonstrukcijos etapą buvo planuojamas antrasis. Jo metu numatoma įrengti krepšinio, lauko teniso ir futbolo aikšteles, tačiau projektas – sustabdytas.

Vis dėlto uostamiesčio savivaldybės atstovai neatsisako antrojo etapo rekonstrukcijos planų ir darbams siekia gauti lėšų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė patvirtino, kad šiuo metu jokie darbai tikrai nevyksta.

„Šiuo metu idėjos negalime įgyvendinti, nes neturime tam galimybių. Kadangi šis projektas yra tarptautinis, tam reikalingos europinės lėšos. Antrąjį etapą planuojame įgyvendinti iki 2020 metų“, – sakė A.Velykienė.

Ji vylėsi, kad prie Poilsio parko sutvarkymo noriai prisidės ir verslininkai.

„Yra įvairių minčių. Tam, kad būtų pastatyti sporto aikštynai, tikimės sulaukti paramos ir iš privačių asmenų. Šiuo metu miesto biudžete neturime suplanavę papildomų lėšų, pavyzdžiui, futbolo aikštynui įrengti, nes susiduriame su administravimo problemomis“, – prasitarė pavaduotoja.

Nuomonės

Jurgita:

– Šiame parke esame pirmą kartą. Vaikas turi kuo užsiimti, tačiau pasigedau žaidimo aikštelių mažyliams. Čia yra vien tik čiuožyklos – to nepakanka. Ir sūpynė yra tik viena. Nors galiu pasidžiaugti, kad aikštelėje nebėra akmenų – užpiltas smėlis. Sąlygos dabar tikrai geresnės.

Nijolė:

– Šią vasarą parke lankomės jau trečią kartą. Mano anūkui čia patinka. Vaikų žaidimo aikštelė – tvarkinga, kita vertus, batutai ir mašinėlės labai nekokybiškos. Batutas prastas, apiplyšęs, purvinas, estetiškai atrodo prastai. Pavyzdžiui, šiandien jis prastai pripūstas. Leidome pažaisti, tačiau tikrai nėra malonu.

Elena:

– Šiame parke lankausi beveik kiekvieną dieną ir matau, ką dar reikėtų patobulinti. Pirmiausia, trūksta sūpynių. Savaitgalį būna itin daug vaikų, o jų yra tik dvi. Vaikai pradeda verkti, bartis, kuris pirmesnis supsis. Taip pat labai trūksta suolelių. Pavyzdžiui, šeštadieniais yra labai daug vaikų, tėvelių ir senelių. Nebelieka vietų, o vyresniam žmogui norisi kur nors atsisėsti. Kita vertus, ši žaidimų aikštelė vaikams yra tikra pramoga.

Danguolė:

– Parko vaikų žaidimo aikštelėje reikėtų pakeisti dangą. Smėlis yra netinkamas, nes vaikas gali nusibrozdinti rankas, kojas. Kiliminė danga būtų daug geriau: nukritęs jis nesusižalotų, nereikėtų keisti rūbelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš irgi

Aš irgi portretas
labai pasiilgau apžvalgos rato.Tas biznesmenas kur virvėmis pušis supančiojo pavadindamas ta nesamonę KAR KAR geriau būtų ratą atgaivinęs.Didesnis pelnas ir skoningesnis įrengimas.O dėl Es paramos...netikiu kad pamatysime ką nors doro.Jau sukišo 3 mln. ir ką?

Renatai

Renatai portretas
Turbut Jums galva perkaito ? Kad neturite etikos be įžeidinėjimų rašyti draugiškai komentarus.

Anonimas

Anonimas portretas
o aš labai pasiilgstu apžvalgos rato.manau jis labai ten tiktų
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių