Klaipėdos policijos akcijai sukurti vaizdo filmukai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyrius jau ne vienerius metus įgyvendina "Saugios kaimynystės" projektą.

Šiuo metu Klaipėdos mieste įkurta 16 saugios kaimynystės grupių. Ant namų, kuriuose veikia saugios kaimynystės grupės, pakabintos informacinės iškabos tarytum signalizuoja galimiems nusikaltėliams, jog šiame name gyvena neabejingi kaimynai. Gyventojai džiaugiasi, jog žinia apie įkurtą saugios kaimynystės grupę atbaido piktavalius, namai tampa saugesni ir švaresni.

Šiuo metu įgyvendinamo projekto sudėtinė dalis - "Matei, girdėjai? Netylėk!" - nėra vienkartinė akcija, o priminimas gyventojams, kad saugi gyvenamoji aplinka didele dalimi priklauso nuo jų pačių. Gyventojai raginami nepraeiti abejingai pro šalį, jei mato įtartinus asmenis. Jei turi informacijos apie neteisėtą veiklą -  prašoma paskambinti ir pranešti policijai. Bet kokia informacija, kuri atrodo nereikšminga, gali padėti atskleisti nusikaltimą.

Klaipėdiečiams, norintiems daugiau sužinoti apie saugios kaimynystės programą bei įkurti saugios kaimynystės grupę savo name, policija siūlo kreiptis į savo gyvenamosios vietos apylinkės inspektorių. Saugi Jūsų, Jūsų kaimynų, draugų ir artimųjų aplinka priklauso tik nuo Jūsų pačių.

 

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių