Klaipėdos policininkai pratins šunų šeimininkus prie tvarkos

Uostamiesčio policininkai nusprendė, kad šunų šeimininkus įpratins prie tvarkos nuolat tikrindami, kaip laikomasi keturkojų vedžiojimo taisyklių.

Antradienio rytą būrys 2-ojo policijos komisariato apylinkės inspektorių pasklido po miesto miegamaisiais vadinamus rajonus. Pareigūnų tikslas buvo ne bausti šunų šeimininkus, o pratinti juos prie minties, kad augintinius būtina vedžioti su pavadėliais, didesniuosius - su antsnukiais ir būtinai surinkti išmatas.

Daugelis klaipėdiečių, prie kurių ankstų rytą priėjo uniformuoti pareigūnai, nepyko ir žadėjo laikytis visų reikalavimų.

„Pabendravę su žmonėmis supratome, kad daugelis nežino, kaip registruoti augintinius. Todėl šunų šeimininkus ne tik įspėjome dėl to, kad paleidžia keturkojus laisvai bėgioti, ar neužsega antsnukių, bet ir dalijome raštus su informacija apie augintinių registravimą, – pasakojo 2-ojo policijos komisariato tyrėja Audronė Užandienė. – Sutikome ir tokių, kurie tikino tvarkingai mokantys mokesčius, buvo ir tokių, kurie nešėsi maišelius ekskrementams surinkti“.

Nuo 7 iki 9 val. ryto pareigūnai 21 kartą profilaktiškai pasikalbėjo su šunų šeimininkais. Penki asmenys oficialiai įspėti dėl to, kad augintiniams neužsegė antsnukių bei nebuvo šunų registravę. Keturi klaipėdiečiai bus baudžiami už administracinės teisės pažeidimą. Jeigu paaiškės, kad jie anksčiau nebuvo nusižengę, bus apsiribota įspėjimu.

Klaipėdos miesto savivaldybėje gyvūnai registruojami 105 kabinete, į visus su gyvūnais susijusius klausimus atsakyti gali čia dirbanti Laima Jurevičienė telefonu 396087 arba elektroniniu paštu laima.jureviciene@klaipeda.lt.

Valdininkė priminė, kad prieš ateinant registruoti augintinį į savivaldybę reikėtų sumokėti registravimo mokestį, kuris už šunį yra 10 litų, o už katę - 5 litai. Mėnesiui mokestis už šunį yra 5 litai, už katę – 3 litai. L.Jurevičienė priminė, kad mokesčius mokėti reikia tik daugiabučiuose gyvūnus laikantiems žmonėms.

Per pastarąjį pusmetį Klaipėdoje įregistruoti 39 šunys ir bemaž tiek pat jų išregistruota, kačių per tą patį laiką į registrą neįtraukta nė vienos.

Išregistruojant gyvūną reikia pateikti veterinarijos gydytojo pažymą apie eutanaziją. Jeigu keturkojis nugaišo be veterinaro pagalbos, kad jo nebėra paliudija pats šeimininkas, jis pasirašo taip patvirtindamas, kad duomenys teisingi.


Šiame straipsnyje: šunysKlaipėdos policininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o KADA

o KADA portretas
Savivaldybė pagaliau ATSAKYS :UŽ KĄ įmamas mokestis už katę????????????? Turbūt visgi REIKĖS kreiptis dėl to į t teismą-už NETEISĖTĄ reketą. Mokesčio už ORĄ NĖRA niekur. KADA Savivaldybė patvirtins NORMALIAS taisykles dėl antsnukių ir t.t. ????? Į mano paklausimus vis NESUGEBA atsakyti. . KAIP jie gali kažką reikalauti, jei NĖĘRA aiškių taisyklių????? Kaip buvo būki pilicininkai (net sukūrė tarnybinę veislę-, o kaip ji atrodo-nesugebėjo atsakyti) , tokie ir liko.TEGU pirmiausia paskaito taisykles ir tada reikalauja antsnukių. KADA pradės RŪPINTIS-NEŽUDYTI-benamiais gyvūnais???????????

Nu

Nu portretas
Nu, vyručiai, turėkit gėdos. Už kates imti pinigus. Joms nėra įrengta jokia infrastruktūra ir valdžia jokiais būdais prie šių gyvūnėlių laikymo ar gerbūvio neprisideda. Sorry. Šioj vietoj įžvelgiu valdžios norą pasilupikauti iš gyvūnų mylėtojų. Nieko nebus. Griežtai protestuoju. Palaikau tuos, kurie nesiregistruoja ir, manau, nesiregistruos. Tylėjimas reiškia protestą. Nonsensas su katėm...Prieštaraujam priimtam sprendimui. Jeigu ką, kreipsiuos į Grubliauską.

Kvaili

Kvaili portretas
sprendimai nebus vykdomi...Žmonės - ne avinų banda ir, kaip pjaunamos avys, netylės.
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių