Klaipėdos politikai atsikovojo feisbuką

Klaipėdos savivaldybėje kilęs sąmyšis, kai visiems jos darbuotojams buvo užblokuota prieiga prie socialinių tinklų, baigėsi politikų pergale.

Klaipėdos savivaldybėje kilęs sąmyšis, kai visiems jos darbuotojams buvo užblokuota prieiga prie socialinių tinklų, baigėsi politikų pergale.

Uostamiesčio merui, jo pavaduotojams, patarėjui ir miesto tarybos sekretorei vėl leisti darbo metu naršyti socialiniame tinkle „Facebook“. Toks sprendimas argumentuojamas tuo, kad visi šie asmenys yra politikai ar politinio pasitikėjimo tarnautojai ir jiems nuolat reikia bendrauti su klaipėdiečiais, o socialinis tinklas „Facebook“ yra viena bendravimo priemonių.

„Tačiau savo nuomonės nepakeičiau – darbo laikas turi būti skirtas darbui, o ne socialiniams tinklams. Nepaisant to, kad feisbukas yra šių dienų moderni bendravimo technologija, aš sunkiai įžvelgiu jo mirtiną poreikį darbe“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e.paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Diskutuota ir tai, jog darbe prisijungti prie feisbuko turi būti leidžiama ir skyrių vedėjams bei departamentų direktoriams.

„Kadangi sprendimas užblokuoti prieigas prie socialinių tinklų buvo sutiktas taip nevienareikšmiškai, apklausėme darbuotojus. Norą darbe naudotis feisbuku išreiškė tik 15 darbuotojų iš 400“, – tvirtino pašnekovė.

Be politikų, prieiga prie feisbuko vėl bus grąžinta ir keliems Viešosios tvarkos skyriaus specialistams. „Tokia išlyga padaryta dėl skyriaus veiklos specifiškumo. Paaiškėjo, kad kartais specialistai susiduria su problema, jog nustato pažeidimą, aiškus ir pažeidėjas, tačiau jo niekaip nepavyksta rasti. Viešosios tvarkos skyrius feisbuke turi paskyrą, per kurią ir ieško pažeidėjų. Juos suranda, jie nenori būti paviešinti, todėl pavyksta geranoriškai išspręsti klausimus“, – aiškino V.Venckutė-Palaitienė.

Ji tvirtino, jog savivaldybėje prasidėjusioje feisbuko istorijoje galutinis taškas dar nėra padėtas. Tačiau esą galima pasidžiaugti tuo, jog interneto sparta, kai buvo užblokuotos prieigos prie socialinių tinklų, padidėjo mažiausiai trečdaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vai vai

vai vai portretas
Ka jie daugiau veiks darbe, jei nebus feisbuko, skaipo, zaidimu. Kaip jie kompiuteriu kortomis los? Pats maciau savo akimis, kai virsininke kompiuteriu zaidzia kortomis savivaldybeje, kur buna ypatingai daug klijentu

taip tikrai

taip tikrai portretas
trim žodžiais - tu esi kvailas.

tikrai taip

tikrai taip portretas
Vienu žodžiu reikia suteikti prieiga visiems tiems, kurie neturi ką daugiau veikti darbo vietoje :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių