Klaipėdos politikai „Gintaro“ baseine ieškojo vandens

Keli politikai susirūpino, kodėl vis dar nebaigta „Gintaro“ baseino rekonstrukcija, todėl antradienį jie apsilankė statybvietėje.

Baseino rekonstrukcija pradėta pernai vasarą. Pirminėje sutartyje su statybininkais buvo numatyta, kad darbai turi būti baigti iki šių metų kovo 1-osios, tačiau vėliau terminas pratęstas iki rugpjūčio 15 dienos.

„Ant nosies jau rugsėjo 15 diena, o baseine vis dar nėra vandens“, - sunerimo keli Klaipėdos politikai, todėl antradienį atvyko pažiūrėti, kaip vyksta statybos darbai.

Juos po patalpas vedžiojo „Gintaro“ baseino direktorius Vytautas Šeputis.

Jis aiškino, jog rekonstrukcija dar nebaigta dėl objektyvių priežasčių. Esą buvo problemų dėl elektros įvado.

Anksčiau elektra baseinui buvo tiekiama iš Vytauto Didžiojo gimnazijos, tačiau rekonstrukcijos projekte numatyta, jog baseine turi būti atskiras elektros įvadas.

Jį įrengti esą užtruko suderinti dokumentus.

„Tačiau per kelias dienas viskas bus sutvarkyta. Numatyta, jog statybininkai objektą mums turi priduoti iki rugsėjo 15 dienos, tuomet porą savaičių užtruks baseino sistemos bandymai. Planuojama, kad spalio 1 dieną jau priimsime vaikus“, - teigė V.Šeputis.

Politikai stengėsi išsiaiškinti, kas yra rekonstrukcijos pabaigos vėlavimo kaltininkai – statybininkai ar juos kontroliuoti privalantys valdininkai.

Tačiau V.Šeputis konkrečių pavardžių neįvardijo, tik kartojo, kad rekonstrukcija vis dar nebaigta dėl objektyvių priežasčių.

„Gal reikėtų pagalvoti apie direktoriaus pakeitimą, jei jis nesužiūrėjo, kad baseinas jau veiktų“, - atsargiai svarstė vienas iš baseiną pažiūrėjusių politikų Algirdas Grublys.

Rekonstrukcijos metu darbininkai apšiltino baseino sienas ir stogą, įrengė naują jo hidroizoliaciją, iš esmės atnaujino šildymo sistemą, elektros instaliaciją, pakeitė langus, laukujes duris.

Prie senojo pastato buvo pastatytas priestatas, kuriame įrengtos modernios dušų, tualetų patalpos, administracijos darbuotojų ir trenerių kabinetai.

 

Prie „Gintaro“ sporto centro įrengta ir automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje tilps aštuonios mašinos, o viena vieta bus skirta neįgaliesiems.

Šiuo metu statybos darbai baseine beveik baigti – tik kai kur dažomos sienos, o didžioji dalis patalpų jau yra valomos.

„Gintaro“ baseino rekonstrukcija kainuos apie 3,5 mln. litų, iš kurių 687 tūkst. litų – ES parama.


Šiame straipsnyje: Gintaro baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
sunerimo keli Klaipėdos politikai. Ech spuryte, neuzmokejo laikrasciui tai ir pavardziu nera?

Didvyriai

Didvyriai portretas
Didvyrių vardai turėtų būti žinomi.

Welcome to Lithuania

Welcome to Lithuania  portretas
3,5 mln litu uz rekonstrukcija. Pliteles jauciu auksines ha ha ha. Welcome to Lithuania Politikų ir Direktoriu Šali :ø).
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių