Klaipėdos politikai įmonės „Bega“ prašė laistyti gatves

Uostamiesčio valdžios atstovai toliau lanko didžiausias pajūrio įmones, dėl kurių veiklos sulaukia nusiskundimų iš klaipėdiečių.

Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas viešėjo jūrų krovinių kompanijoje „Bega“.

Politikai aiškinosi, kiek bendrovė prisideda prie miesto taršos, ar patenkančios į aplinką medžiagos kenksmingos, kiek ji investuoja į gamtosaugines priemones.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila prisiminė, kad pernai vasarą pats matė, kaip vykdant krovą, iš įmonės teritorijos kilo dulkių debesys, Smiltynėje buvo pabaltavę medžių lapai.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis pabrėžė, kad ši problema jau išspręsta. Tą kartą buvo perkraunamas monokalcio fosfatas, kuris naudojamas pašarų gamybai. Buvo vykdomi pirmieji du perkrovimai.

Tada medžiaga buvo miltų pavidalo. Dėl to labai dulkėjo. Dabar ji yra granulių pavidalo ir nedulka.

„Tai buvo visiškai nekenksminga medžiaga. Būtų tas pats, kaip ant medžių lapų užbarstyti miltų. Lietus nuplauna ir viskas. Šią problemą jau išsprendėme“, – tvirtino generalinis direktorius.

A.Kuzmarskis pabrėžė, kad perkraunant birius krovinius išmetimai į aplinką yra kur kas mažesni nei leistini. Pagal reikalavimus į aplinką gali patekti 9,5 kilogramų 1000 tonų. Pernai išmetimai buvo sumažinti perpus ir siekė 5,59 kilogramo.

Anot A.Kuzmarskio, įmonės teritorijoje ir jos prieigose tarša yra ženklai mažesnė už esančią miesto centre. Į aplinkosaugą per įmonės beveik 20 metų veiklos laikotarpį buvo investuota apie 20 mln. litų. Pernai ši suma siekį 1 mln. 550 tūkst. litų.

Uostamiesčio valdžios atstovai pastebėjo, kad bendrovė karštomis vasaros dienomis galėtų palaistyti netoliese esančias gatves tokias kaip Minijos ar Birutės.

„Miestiečiams būtų gerai“, – teigė A.Vaišvila.

A.Kuzmarskis teigė, kad į tokį pasiūlymą galima žiūrėti teigiamai.

Politikai pastebėjo, kad įmonė galėtų skelbti savo internetinėje svetainėje atliekamo požeminių vandenų monitoringo duomenis, jog su jo rezultatai galėtų susipažinti gyventojai.

A.Kuzmarskis pabrėžė, kad tai bus įgyvendinta artimiausiu metu.

Įmonė taip pat planuoja įsigyti dulkių susiurbimo įrenginį, kuris sumažins jų patekimą į aplinką.

Susutikimo metu kritikos sulaukė ir miesto valdžia.

Anot A.Kuzmarskio, kompanija prižiūri fontaną prie rotušės. Vasarą prie jo apsilanko daug žmonių, tačiau miesto valdžia nepasirūpina, kad čia būtų įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, pasodintos gėlės.

A.Vaišvila teigė, kad šie darbai yra suplanuoti.


Šiame straipsnyje: Bega

NAUJAUSI KOMENTARAI

Benderis

Benderis portretas
PO KIEK OPIUMAS LIAUDŽIAI ? IŠSITYČIOTA IŠ VIENOS GARBINGIAUSIŲ IR TVARKINGIAUSIŲ UOSTO KOMPANIJŲ IR IŠ JĄ PRIŽIŪRINČIŲ INSTITUCIJŲ. POLITIKAI "GERIAU" ŽINO REIKALAVIMUS. PRIEŠRINKIMINIS CIRKAS VAIDINANT KOKIE SUSIRŪPINĘ ŽMOGUMI YRA KLAIPĖDOS LIBERALAI, KURIE PER SAVO KADENCIJĄ: - PADIDINO MOKESČIUS; - ATĖMĖ PENSIJAS; - PRASKOLINO VALSTYBĘ.

...

... portretas
Benderi pamiršai dar vieną darbą : neteisėtai leido lez e statyti chemines gamyklas, būtent šiukšlių ir pramoninių atliekų deginimo

klp

klp portretas
paziurekit kasdedasi uz tvoros prie BEGOS,palaikykit tamsia masina viena para-tada pradesit suprasti kuo cia zmones kvepuoja.Kuzmarskis cia negyvena,ojo rumai toli miske paslepti.Ovaidina,kad nenuodija-negi galvoja,kad visi zmones durniai .GEDA kad viskas pas mus NUPERKAMA.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių