Klaipėdos politikai išteisino save dėl „vokelių"

Pirmadienį, spalio 26 d., posėdžiavusi miesto tarybos Etikos komisija išteisino politikus, kurie už rugpjūtį gavo vadinamuosius vokelius. Tarp išteisintųjų - ir beveik visi šios komisijos nariai.

Etikos komisija nagrinėjo Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Kristinos Vintilaitės raštą. Juo buvo prašoma išsiaiškinti, ar miesto tarybos nariai, kurie už rugpjūtį gavo išmokas kanceliarinėms išlaidoms, nepažeidė sąžiningumo, padorumo ir kitų valstybės politiko elgesio principų.

Vyriausybės atstovė savo potvarkiu nuo rugpjūčio 1 dienos sustabdė tokių išmokų mokėjimą. Savivaldybė potvarkį apskundė ir rugpjūčio 28 dieną Klaipėdos apygardos administracijos teismas sustabdė jo galiojimą. Tačiau K.Vintilaitė kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą. Jis konstatavo, jog potvarkis turi galioti - panaikino žemesnės instancijos teismą. Paprasčiau tariant, nuo rugpjūčio 1 dienos iki šiol nėra teisinio pagrindo politikams mokėti „vokelius“.

Nors savivaldybei palanki nutartis, kuria leista vėl mokėti išmokas, jau buvo apskųsta aukštesnės instancijos teismui, savivaldybės administracija rugsėjo 8 dieną į politikų banko sąskaitas pervedė po 700 litų.

K.Vintilaitė rašte taip pat teigė, jog rugpjūtį politikai atostogavo, nevykdė savo pareigų, todėl neetiška buvo imti išmokas kanceliarinėms išlaidoms.

Vyriausybės atstovės raštą nagrinėjusios Etikos komisijos nariai vertino savo pačių elgesį, nes visi jie, išskyrus Vytautą Pranciškų Mickų, už rugpjūtį gavo „vokelius“.

Todėl daugelis komisijos narių piktinosi K.Vintilaitės raštu ir siūlė jo net nesvarstyti, nes „nereikia svarstyti nesąmoningų raštų“.

Komisijos nariams antrino ir mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė. Ji teigė, kad K.Vintilaitė ne vadovaujasi teisės aktais, o „kaip motina mus moralizuoja kaip vaikus“.

Politikai sutarė nevertinti savo elgesio, nes ne jie paėmė išmokas, o jas išmokėjo savivaldybės administracija, todėl esą jie niekuo dėti.

Etikos komisijoje nuspręsta atrašyti K.Vintilaitei, kad politikai dirba nuolat, rugpjūtį taip pat bendravo su rinkėjais, dalyvavo posėdžiuose, todėl esą turėjo išlaidų, susijusių su jų kaip tarybos narių veikla.


Šiame straipsnyje: klaipėdos politikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių