Klaipėdos politikai viešai balsuos nuo gruodžio

Uostamiesčio valdžia pagaliau rado būdą, kaip viešinti miesto tarybos narių balsavimą. Tačiau jį miestiečiams pateiks kaip dovaną – prieš Kalėdas.

Vietos savivaldos įstatymo pataisos, įpareigojančios viešai skelbti, kaip kiekvienas politikas balsavo už konkretų tarybos sprendimo projektą, įsigaliojo nuo liepos 1-osios. Tačiau uostamiesčio savivaldybė iki šiol tokią įstatymo nuostatą ignoravo.

„Mes tikrai nesislapstome, nes nėra dėl ko. Tik dėl tam tikrų techninių problemų negalėjome laikytis šios prievolės“, - tikino Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė jį paragino užtikrinti, kad savivaldybės interneto svetainėje būtų kuo greičiau skelbiami politikų balsai.  Jos reikalavimą valdžia turi įvykdyti iki gruodžio 1-osios.

Todėl, pasak R.Taraškevičiaus, šio mėnesio pabaigoje vyksiančiame miestio tarybos posėdyje kai kuriais svarbiais klausimais bus skelbiamas vardinis balsavimas, kad jom rezultatus būtų galima paviešinti ir internete.

Gruodžio mėnesio tarybos posėdyje bus įdiegtos laikinos priemonės, leisiančios nustatyti, kaip kiekvienas politikas balsavo už konkretų sprendimo projektą.

„Sukūrėme programą, prie kurios tarybos nariai prisijungs kaip vartotojai, jie bus identifikuoti ir balsuojant dėl kiekvieno klausimo reikės pažymėti arba „taip“, arba „ne“, arba „susilaikau“. Rezultatus bus galima skelbti savivaldybės tinklapyje“, - aiškino savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Darius Kadys.

Kai politikai kompiuteryje pažymės savo sprendimą vienu ar kitu klausimu, balsavimo rezultatus iškart matys ir tarybos posėdžiui pirmininkaujantis meras.

Nuo gruodžio pabaigos įdiegus tokią balsavimo sistemą, politikams nebereikės kilnoti rankų ir skaičiuoti, kiek tarybos narių ir kokią nuomonę pareiškė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos miesto taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių