Klaipėdos politikams nepagrįstai išmokėta 56,5 tūkst. litų

Gindamas viešąjį interesą, Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras miesto apylinkės teismui pateikė civilinį ieškinį dėl piniginių lėšų priteisimo. Ieškinyje prašoma priteisti iš Klaipėdos miesto tarybos narių 56 tūkst. 592 litus ir šią sumą grąžinti miesto biudžetui.

Tyrimas dėl galimai nepagrįsto atlyginimo mokėjimo Tarybos nariams prokuratūroje buvo pradėtas 2008 m. rugpjūčio 8 d., gavus vieno iš miesto tarybos narių - Naglio Puteikio prašymą.  

Tyrimą atlikusi Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurorė Irina Valadkienė nustatė, kad 2006 - 2008 metais, pažeidžiant Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymą, 44-iems miesto tarybos nariams buvo nepagrįstai išmokėta 56 tūkst. 592 litų suma atlyginimo. Nė vienas tarybos narys  gauto atlyginimo į savivaldybės biudžetą nesugrąžino.

„Atliekant šį didelės apimties tyrimą teko su prašymais kreiptis į kelias valstybines institucijas bei į visų miesto tarybos narių pagrindines darbovietes“,- sakė prokurorė I. Valadkienė.

Nustačius, kad vienu metu atlyginimas miesto Tarybos nariams buvo mokamas ir jų pagrindinėse darbovietėse, ir už laiką, praleistą vykdant savivaldybės Tarybos nario pareigas, konstatuotas įstatymų pažeidimas.

„Miesto tarybos nariai turi teisę gauti atlygį už darbą taryboje, tačiau jie savivaldybei turi pristatyti pažymas apie tuo metu iš pagrindinės darbovietės negautą atlyginimo dalį. Tokių pažymų nė vienas tarybos narys nepristatė“, - paaiškino prokurorė.

Nustatyta, kad vieni tarybos nariai už darbą savivaldybėje gavo vos per 100 litų, kiti - daugiau nei du tūkstančius. Iš kiekvieno tarybos nario atskirai teismo prašoma priteisti jo nepagrįstai gautą atlyginimo dalį.


Šiame straipsnyje: Tarybos narių algos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių