Klaipėdos politikas V. Titovas ketina vykti į Krymą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Viačeslavas Titovas žada vykti į kitąmet Rusijos aneksuotame Kryme rengiamą Jaltos tarptautinį forumą.

„Pakvietimas buvo. (...) Jeigu pakvietė, galbūt ir vyksiu“, – BNS trečiadienį sakė Lietuvos rusų sąjungai atstovaujantis politikas.

„Noriu pasižiūrėti savo akimis, pakalbėti su žmonėmis, kas ten vyksta, koks ekonominis potencialas, galbūt naudinga bus Lietuvai“, – pridūrė jis.

Tarptautinė bendruomenė, įskaitant oficialųjį Vilnių, nepripažįsta 2014 metais įvykusios Ukrainos pusiasalio aneksijos.

Tuo tarpu Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja Lietuvos piliečiams nevykti į Krymą, atsižvelgiant „į sudėtingą saugumo situaciją ir ribotą susisiekimą“.

V. Titovas tvirtino, kad „mes čia nekalbame apie pripažinimą ar nepripažinimą“.

„Mes kalbame apie ekonominį potencialą. Žmonės turi bendrauti ir kalbėtis“, – teigė tarybos narys.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS sakė, kad ministerija „neigiamai vertina ketinimus dalyvauti renginyje, vykstančiame Rusijos neteisėtai okupuotame Kryme“.

Valstybinė Rusijos naujienų agentūra „Sputnik“ prieš savaitę skelbė, kad kitąmet pavasarį vyksiantį forumą aplankys apie 20 politikų ir visuomenininkų iš Baltijos šalių.

V. Titovas sakė, kad kvietimo į renginį iš organizatorių Kryme sulaukė maždaug prieš savaitę.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) yra priėmęs Klaipėdos tarybos prašymą pateikti išvadą, ar V. Titovas sulaužė priesaiką, kai apkaltino partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą žudžius nekaltus civilius.

Prokuratūra dėl V. Titovo pasisakymų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MMMM

MMMM portretas
Pritariu, chebra, baikit su tais kirilica rašančiais provokatoriais diskutuoti, jūs tik užkimbat ant jų kabliuko. Policija pradės tyrimą dėl tautinės nesantaikos kurstymo išsiaiškins kas per žmonės rašė ir tiek reikalų. Titovas laisvas žmogus, gali važiuoti kur nori, turbūt įstatymai to nedraudžia. Koks skirtumas ko jis ten nori. Tegu Lietuvos saugumas aiškinasi tuos reikalus. Norėsiu ir aš važiuosiu-čia mano laisvė, mano pasirinkimas įstatymų nustatytose ribose. Kur problema?

Regina

Regina portretas
Gali ten ir pasilikti. "...galbūt naudinga bus Lietuvai"... Tai tikrai, kad naudinga būtų, jei nebegrįžtų.

Anonimas

Anonimas portretas
KO JIS NORI|?
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių