Klaipėdos politikų veikla apmokama neteisėtai

Vyriausybės atstovo tarnyba nustatė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariams atlyginimas už tarybos nario veiklą ir išmokos kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms atlyginti mokamos pagal negaliojančius Savivaldybės tarybos sprendimus. 

Vykdydama Klaipėdos miesto savivaldybės administracinę Kristina Vintilaitė nustatė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos  2003 m. kovo 27 d. sprendimas „Dėl Klaipėdos miesto tarybos narių veiklos apmokėjimo tvarkos patvirtinimo“, nebuvo paskelbtas įstatymo nustatyta tvarka, todėl negalioja ir negali būti vykdomas.

„Atkreipiu Mero dėmesį į tai, kad pagal Lietuvos Respublikos Vietos savivaldos įstatymą meras privalo kontroliuoti ir prižiūrėti, be kita ko, savivaldybės viešojo administravimo institucijų veiklą, kaip jos įgyvendina įstatymus. Sprendimas „Dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių veiklos apmokėjimo tvarkos patvirtinimo“ nebuvo paskelbtas įstatymo nustatyta tvarka ir nepaisant to tarybos nariams Savivaldybės administracija pagal negaliojančius Savivaldybės tarybos sprendimus mokėjo atlyginimą už tarybos nario veiklą ir išmoką kanceliarinėms ir kitoms nustatytoms išlaidoms kompensuoti“, - teigiama K.Vintilaitės rašte.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje reikalauja užtikrinti, kad Savivaldybės tarybos sprendimai, reglamentuojantys Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių veiklos apmokėjimą, būtų paskelbti Įstatymo nustatyta tvarka, o iki paskelbimo nebūtų įgyvendinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių