Klaipėdos politikus pasitiko piketuotojai

Į miesto tarybos posėdį ketvirtadienio rytą skubančius politikus prie Klaipėdos savivaldybės durų vėl pasitiko piketuotojai.

Susirinkę keliasdešimt žmonių siekė net keturių skirtingų tikslų.

Tradiciškai apsiginklavę plakatais „Stop dioksinams“ piketavo atliekų deginimo jėgainės priešininkai.

Grupelė žmonių pikete plakatais bandė įrodyti, jog Vydūno mokykla negali būti iškelta iš miesto centro į vadinamąjį Žvejybos rajoną.

Dar keli piketuotojai rankose laikė plakatus rusų kalba, skelbiančius protestą ketinimams reorganizuoti mokyklas, kuriose pamokos vedamos rusų kalba.

Švietimo klausimai miesto taryboje bus svarstomi ketvirtadienį po pietų.

Pikete dalyvavo ir keli prekeiviai, kurie siekė galimybės legaliai gėlėmis prekiauti prie Lėbartų kapinių.

Prieš pat posėdžio pradžią piketuotojai sugužėjo į miesto tarybos salę, todėl į posėdį atėjusiems savivaldybės administracijos darbuotojams net pritrūko vietų atsisėsti.


Šiame straipsnyje: piketasKlaipėdos savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

piketuotojai

piketuotojai portretas
kokia iš jų nauda,tik pasirodymas...atėjo keli žmogeliai-"tvarkos" daryt...atsieit.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Nueinanti miesto taryba nusprendė prichvatizuoti meninės pakraipos Vydūno mokyklos pastatus senamiestyje, pačią ugdymo instituciją iškeliant į miesto pakraštį. Nors Viešo administravimo įstatymo 7 straipsnis sako, kad 7 straipsnis nustato pareigą tartis su NVO, tačiau senos sudėties savivaldybės tarybai į tai nusispjaut, nes jokių konsultacijų nebuvo: "1. Viešojo administravimo subjektai dėl administracinių sprendimų, susijusių su bendrais teisėtais visuomenės interesais, turi konsultuotis su visuomenės interesams tam tikroje srityje atstovaujančiomis organizacijomis (asociacijų, profesinių sąjungų, kitų nevyriausybinių organizacijų atstovais), o įstatymų numatytais atvejais – ir su gyventojais ar jų grupėmis. 2. Konsultavimosi būdus (suinteresuotų asmenų sueigos, apklausos, viešai skelbti susirinkimai, atstovų kvietimai, kiti nuomonių išaiškinimo būdai), jeigu įstatymų nenustatyta kitaip, pasirenka pats viešojo administravimo subjektas."

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Neįtikėtiną transformaciją pademonstravo Vydūno mokyklos direktorius Girdzijauskas - iki šiol nuosekliai gynęs šios mokyklos pastatus senamiestyje nuo nuolatinių įvairių liberalų bandymų ją prichvatizuoti, šį kartą apsisuko 180 laipsnių: šį rytą priėjo prie visuomeninių organizacijų protestuotojų, kurie laikė plakatą "Liberalai, ar sugebėsit apžioti 'Vydūno" mokyklą? Pasprinkit" pradėjo plakato autorių spausti, kaip tas drįso nepasitaręs su juo, mokyklos direktoriumi, protestuoti prieš Vydūno mokyklos ištrėmimą į miesto pakraštį. Kokie stebuklai atsitinka su padoriais inteligentais, kai juos paspaudžia taraškevičiai ir kiti liberalūs visuomenės turto prichvatizatoriai?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių