Klaipėdos privalumų ekonomikos forume pristatymui – 15 minučių

Grandioziniame renginyje pristatyti uostamiesčio investicinį potencialą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas turės tik 15 minučių.

Kitą trečiadienį Vilniuje vyks Lietuvos ekonomikos konferencija. „Forumas labai rimtas, nes, mano žiniomis, bilietas į jį kainuoja per tūkstantį litų. Nežinau jokio koncerto, į kurį tiek kainuotų bilietas“, - stebėjosi V.Grubliauskas.

Lietuvos ekonomikos konferencijoje, kurioje dalyvaus nemažai užsienio investuotojų, pakviesta prisistatyti ir Klaipėda. Tačiau problema ta, jog prisistatymui suteikta tik 15 minučių, per kurias forumo svečius reikės įtikinti, jog Klaipėda yra patrauklus investuotojams miestas.

„Mačiau mūsų parengtą prezentaciją, kuri būtų skirta 40 minučių. Reikės didelio kūrybiškumo, kaip tą 40 minučių sutalpinti į 15 minučių. Tačiau po tiek laiko prisistatyti gavo kiekvienas miestas“, - teigė uostamiesčio vadovas.

Jis atskleidė, jog pagrindinis uostamiesčio pristatymo akcentas bus žinia, jog Klaipėda investuotojams turi būti patraukli ne tik kaip vienas didžiausių šalies miestų, bet kaip vakarų Lietuvos regionas, turintis uosto infrastruktūrą, puikiai išvystytą investicinę aplinką – Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną.

„Mūsų konkurentai yra ne Lietuvos didmiesčiai, o uostai aplink Baltiją. Manau, kad šioje vietoje ir turime mobilizuoti jėgas. Taip aš ir tikiuosi pakreipti pranešimo dvasią“, - optimistiškai buvo nusiteikęs V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių